Surt en llibertat un dels condemnats per l'atemptat del 17-A

L'Audiència Nacional va condemnar Said Ben Iazza a una pena de vuit anys de presó per col·laboració amb organització terrorista, i ja n'ha complert la meitat

Saïd Ben Iazza durant el judici dels atemptats del 17-A
Saïd Ben Iazza durant el judici dels atemptats del 17-A | ACN
21 de setembre del 2021
Actualitzat a les 19:26h
Un dels tres condemnats per atemptats del 17 d'agost de 2017, Said Ben Iazza, ha sortit aquest dimarts en llibertat després de passar quatre anys a la presó, segons ha avançat Rac1 i ha confirmat NacióDigital. Iazza, amb un paper testimonial durant pràcticament tot el judici, va ser condemnat per l'Audiència Nacional a una pena de vuit anys de presó per col·laboració amb organització terrorista. La resta de condemnats, Mohamed Houli Chemlal i Driss Oukabir, estan condemnats a penes de 53 i 46 anys de presó, respectivament.

El tribunal, presidit per Alfonso Guevara, ha pres aquesta decisió un cop complerts els quatre anys de presó -Iazza hi va ingressar el 22 de setembre de 2017-, la meitat de la pena imposada el 27 de maig d'aquest any. La sala acorda també una sèrie de mesures cautelars: ordena que Iazza designi un domicili a l'Estat, se li retira el passaport i se li prohibeix sortir de territori espanyol sense autorització judicial.

En la sentència del judici pels atemptats, de més de 1.000 pàgines, el tribunal va absoldre Iazza dels delictes de pertinença a organització terrorista; tinença, dipòsit i fabricació d'explosius i conspiració per cometre estralls terroristes. Va considerar acreditat, però, que l'home va col·laborar amb la cèl·lula de Ripoll i els va deixar una furgoneta per traslladar el material que havia de servir per fabricar els explosius per a l'atemptat.