La T-Jove es podria ampliar fins als 30 anys

El pla de Govern en infraestructures inclou completar el traspàs de Rodalies i gestionar-les "segons el model FGC"

Accès al metro de Barcelona
Accès al metro de Barcelona | Adrià Costa
I.M.
21 de setembre del 2021
Actualitzat a les 15:55h
El Govern aposta per ampliar la T-Jove fins als 30 anys, actualment limitada als 25. Aquesta és una de les mesures incloses en la llista d'actuacions en matèria d'infraestructures aprovades aquest dimarts pel consell executiu en el marc del pla de Govern, i que també inclou reivindicacions històriques de la Generalitat com el traspàs de tots els aeroports, ports, transport ferroviari i xarxa viària de l'Estat a Catalunya.

El Govern vol "completar" aquesta legislatura el traspàs de Rodalies i gestionar-les "segons el model FGC", i aposta per posar en marxa un servei d'alta velocitat que uneixi les capitals catalanes i els aeroports de Girona, El Prat i Reus. També es preveu digitalitzar les infraestructures per "adaptar-les a les noves realitats" i el desplegament definitiu de la T-Mobilitat.

Pel que fa al transport en bus, el Govern vol completar el desplegament de la Xarxa Exprés.cat i crear la nova Xarxa BRCAT, de busos ràpids, per connectar les diverses xarxes de transport existents a les principals zones urbanes. A més, també es preveu "ampliar la xarxa de transport públic de tots els operadors ferroviaris" per aconseguir un augment de les freqüències i la millora de la intermodalitat.

En infraestructures concretes, el Govern vol veure enllestida aquesta legislatura la posada en marxa d'un servei de transport públic entre les dues terminals de l'aeroport i Barcelona, l'R-Aeroport, que preveu que operi FGC. També s'inclou en el pla el tramvia entre Cambrils i Vila-Seca, continuar els estudis per la seva prolongació fins a Tarragona i Reus, i la represa de les obres del tram central de l'L9 i L'10 del metro de Barcelona.

Altres projectes inclosos en el pla de legislatura són la unió de les xarxes del Vallès i el Llobregat de FGC amb les obres de perllongament de l'L8 entre Plaça Espanya i Gràcia, i la millora de la qualitat del servei de la xarxa Llobregat-Bages-Anoia. També s'han d'iniciar les obres d'integració urbana de la línia a Manresa i Igualada.

El Govern promourà l'estudi de la construcció de nous corredors ferroviaris en l'àmbit metropolità i estendrà els serveis de transport a demanda a les zones de baixa densitat de població.
Arxivat a