Colau demana la reobertura de l'oci nocturn per la Mercè

L'alcaldessa vol evitar situacions com el macrobotellot de la UAB i un "efecte crida" per la festivitat

Ada Colau
Ada Colau | Adrià Costa
I.M.
19 de setembre del 2021
Actualitzat a les 18:03h
L'alcaldessa de Barcelona ha reclamat aquest diumenge, en una entrevista a El Periódico, que el Govern reobri l'oci nocturn abans de les festes de la Mercè. Colau creu que així es poden evitar situacions com el macrobotellot de la UAB.

"No és un problema només de la Mercè, i l'estem veient a tot Catalunya. El que li hem plantejat a la Generalitat és que no volem polemitzar sobre les mesures sanitàries, (...) però sí que és cert que una vegada que s'ha eliminat el límit nocturn d'horaris, s'ha eliminat la restricció de persones en les trobades socials i s'ha donat el missatge que hi ha més del 70% de la població vacunada i que gairebé podem fer vida normal amb mascareta, la gent té ganes de sortir i de recuperar la vida social", diu Colau.

L'alcaldessa vol així que el Govern aixequi la prohibició d'obrir que té vigent per a l'oci nocturn, i ho diu dies abans que, el proper cap de setmana, comencin les festes de la Mercè de Barcelona. "Demanem que s'estudiï obrir d'alguna manera l'oci nocturn. Evidentment, complint amb els protocols que siguin necessaris i amb les garanties sanitàries que donin seguretat a tothom, i amb el que digui la Generalitat, que és l'autoritat competent en aquest tema. Ara bé, nosaltres creiem que cal estudiar aquesta obertura de l'oci nocturn perquè és el que permetria descongestionar una mica tota l'àrea metropolitana i que no hi hagi l'efecte crida de la Mercè", afirma.

L'alcaldessa considera també que encara hi ha temps de prendre aquesta decisió durant la setmana vinent, i considera que quan acabin els actes programats i sotmesos a control de l'aforament, l'oci nocturn sigui una alternativa amb garanties a les festes al carrer sense cap mena de control.

Arxivat a