ERC del Baix Llobregat s’oposa a l’ampliació del Prat i en reclama el traspàs de la gestió

La Federació Comarcal defensa l’espai natural de la Ricarda i demana al govern espanyola una “política ambiental valenta”

Avions al Prat
Avions al Prat | ACN
18 de setembre del 2021
Actualitzat a les 19:59h
La Federació Comarcal d’ERC del Baix Llobregat i l’Hospitalet s’oposa a una ampliació de l’aeroport del Prat que afecti l’espai natural de la Ricarda.

El col·lectiu republicà, el segon amb més militants de Catalunya després del de Barcelona, ha votat majoritàriament a favor d’una proposta de resolució en la que es diu no a les intencions del govern espanyol d’ampliar la terminal amb l’allargament d’una tercera pista.

La formació considera que l’executiu de Pedro Sánchez “simplifica” un “debat complexe” com és el de l’ampliació de l’aeroport i defensa el traspàs de la gestió de l’aeroport i de les infraestructures estratègiques bàsiques de Catalunya. En aquest sentit, també reclamen al govern de l’Estat una “política valenta” en qüestió ambiental i una implantació de l’impost sobre les emissions de carboni.

La proposta no ha comptat amb cap vot en contra i ha sumat només dues abstencions. La votació dels republicans arriba un dia abans de la manifestació pels carrers de Barcelona en contra de l’ampliació. Una delegació d’ERC assistirà a la mobilització encapçalats per Raül Romeva, encara que cap membre del Govern s’hi deixarà veure.