Koeman revela una tensa conversa amb Laporta a l'estiu

L'entrenador holandès i el seu agent expliquen en un documental les relacions amb el president del Barça

Laporta i Koeman, en el comiat de Messi
Laporta i Koeman, en el comiat de Messi | FC Barcelona
17 de setembre del 2021
Actualitzat a les 18:51h
"Arregla-ho si no em vols, però no em deixis amb aquesta incertesa". Així de clar va ser Ronald Koeman amb Joan Laporta aquest estiu quan el president li va comunicar que estaven buscant-li un relleu a la banqueta del Barça. Aquest i altres detalls han estat revelats pel tècnic holandès i pel seu agent en el documental 'Força Koeman', emès en exclusiva als Països Baixos.

Les declaracions demostren el tens estiu viscut a les oficines del Camp Nou, enmig d'un caos per la crítica situació econòmica del club blaugrana després de la presidència de Josep Maria Bartomeu. "Laporta va dir que necessitava dues o tres setmanes per trobar un nou candidat, i que si no el trobava, llavors el Ronald podria seguir a la banqueta", explica Rob Jansen, agent de l'holandès. 

El mateix Koeman matisa els fets: "Sempre ens hem portat bé, però en un moment de l'estiu em diu que té dubtes i que necessita temps per buscar opcions pel meu lloc". És llavors quan Koeman demana al president blaugrana que no el mantingui més temps amb aquesta "incertesa".

La frase textual de l'entrenador és prou clara: "El president està aquí per prendre decisions i li vaig dir que em digués que no era prou bo per entrenar l'equip i així acabaríem amb la història". Finalment, però, Laporta no va trobar un candidat que el convencés per la banqueta, i tot i que penjant d'un fil -aquest mateix dijous la junta directiva va estudiar destituir-lo-, Koeman segueix sent entrenador del Barça.