Guia | Tots els detalls de les mobilitzacions de l'ANC de l'1, el 2 i el 3 d'octubre

L'ANC vol reivindicar l'1-O i homenatjar els represaliats d'aquella jornada amb un seguit d'accions que involucraran els diversos territoris dels Països Catalans

La manifestació de la Diada a la Via Laietana
La manifestació de la Diada a la Via Laietana | Adrià Costa
28 de setembre del 2021
Actualitzat a les 14:47h
La Diada tenia per objectiu "recuperar els carrers"després dels mesos més durs de la pandèmia. Al final, més de 100.000 persones -108.000, segons la Guàrdia Urbana- van respondre a la convocatòria per reclamar al Govern fer passos ferms cap a la independència. Ara arriba la segona part d'aquella mobilització, la que tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 d'octubre, i que vol involucrar territoris de tots els Països Catalans.

Aquestes accions formen part del cicle de mobilitzacions amb el lema "Lluitem i guanyem la independència", i que volen reivindicar l'1-O, reconèixer el paper dels Països Catalans, posar en valor tots els punts del territori que van patir la violència policial i homenatjar els represaliats pel referèndum i totes les protestes posteriors. A continuació, tot allò que heu de saber si voleu participar de les mobilitzacions previstes.

1-O: protagonisme per la Catalunya Nord
Les accions seran diverses i durant tres dies. El dia 1 d'octubre, quatre anys després del referèndum, el protagonisme el tindrà la Catalunya Nord. A primera hora de la tarda, a les 17h, es farà un acte polític a Illa per reivindicar el paper de la Catalunya Nord en la gestació del referèndum. Va ser en aquesta zona on es van custodiar les urnes abans que poguessin arribar als col·legis electorals. Així, l'ANC vol evidenciar que el moviment independentista ha avançat i ha estat més fort quan la societat civil i les institucions han treballat "sota una mateixa estratègia".

Després de l'acte, una columna de vehicles encapçalada per un vehicle amb les urnes de l'1-O anirà fins a Figueres. Allà hi haurà un concert de Ginestà i Xavi Sarrià a les 20h. Les entrades costen 7 euros i les podeu comprar aquí. Paral·lelament, hi haurà actes territorials arreu del país per reivindicar l'1-O. El mateix divendres al vespre hi haurà altres actes territorials a Lleida, Sabadell, Sant Joan de Vilatorrada, Roquetes, Dosrius i Sant Cebrià de Vallalta.

2-O: les marxes
L'endemà serà el dia de les marxes. N'hi haurà tres: la marxa nord, la marxa centre i la marxa ponent. La primera, la marxa nord, sortirà a les 8h de Sant Julià de Ramis. Passarà per Girona i acabarà a Aiguaviva on es farà un acte polític a les 14h. L'organització posarà autobusos per tornar després a Sant Julià de Ramis. A més, aquella gent que hagi anat al concert de Figueres del dia abans podrà dormir al Pavelló de Sant Julià de Ramis, on també podran esmorzar. Per tot plegat caldrà inscriure's prèviament.