La reaparició de Duran i Lleida

L'exlíder d'Unió Democràtica ha inaugurat els cursos de l'Acadèmia Europea Leadership junt amb el ministre d'Exteriors , de qui n'elogia la gestió, i considera la crisi afganesa "una derrota dels valors d'Occident"

17 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:58h
Duran i Lleida junt amb el ministre d'Exteriors.
Duran i Lleida junt amb el ministre d'Exteriors. | AEL
L'exdirigent d'UDC Josep Antoni Duran i Lleida ha reaparegut aquest divendres. Ho ha fet en un acte a la seu de Foment del Treball i com a president de l'Acadèmia Europea Leadership (AEL), una institució que es dedica a la formació de lideratges i que ha estat inaugurada pel ministre d'Exteriors, Juan Manuel Albares. Duran i Lleida ha fet una breu intervenció en l'inici de l'acte. No ha fet cap referència a la situació política, però potser sí que entre línies alguna cosa es podia intuir quan ha dit que "és important formar en lideratges". Duran s'ha referit a uns lideratges en tots els àmbits professionals, matisant que no es referia al lideratge polític.

L'exlíder democristià, avui retirat del primer pla polític, ha escenificat sintonia amb el ministre d'Exteriors. Ha recordat que durant la seva etapa en la vida política va seguir molt de prop la política internacional. Duran i Lleida va ser president de la Comissió d'Exteriors del Congrés i va acumular una bona agenda internacional. 

Duran i Lleida ha subratllat la capacitat del ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, des de la seva etapa com a cònsol i ambaixador. Però també la seva gestió al capdavant de la cartera d'Exteriors, que exerceix des de fa només uns mesos. Ha aplaudit la gestió del ministre en dos aspectes rellevants: en la reconducció de les relacions amb el Marroc i en la crisi de l'Afganistan. Duran i Lleida ha fet una reflexió sobre la fi de la presència nord-americana en el país asiàtic i ha dit que hauria de fer reflexionar perquè ha mostrat "la derrota dels valors d'Occident".  

Aquest matí, Duran i Lleida no amagava la satisfacció per l'èxit de l'escola de lideratge. Els joves estudiants que segueixen els cursos han de superar un procés de selecció dirigit per l'exprimer ministre italià Enrico Letta. Si aconsegueixen ingressar, paguen 250 euros pel material. El llistat de professors inclou figures com el també exprimer ministre italià i expresident de la Comissió Europea Romano Prodi, l'excomissari europeu Pascual Lamy o l'exministre Javier Solana

D'entre els polítics i expolítics catalans que hi participen -de manera desinteressada- hi ha tot un ventall que va de Jaume Bosch, exdirigent d'Iniciativa, a l'exministre Josep Piqué, passant per Damià Calvet, Joan Ridao o Andreu Mas-Colell. Un conjunt molt "ecumènic" d'ideologies en una d'aquelles combinacions per les quals els democristians saben estar molt entrenats.    
Arxivat a