Amb quina vacuna es contagia més gent?

El percentatge de positius vacunats amb la pauta completa no supera l'1% a Catalunya

Un vial de la vacuna de Janssen
Un vial de la vacuna de Janssen | Salut
16 de setembre del 2021
Actualitzat a les 19:22h
La vacuna de Janssen és la que presenta una proporció més alta de positius per Covid-19. Això és el que se n'extreu de l'Informe tècnic de vigilància del coronavirus SARS-CoV-2, que publica periòdicament l'Agència de Salut Pública i en què es presenten dades sobre el procés de vacunació a Catalunya. Així doncs, el vaccí d'una sola dosi registra a dades de finals d'agost un 1,34% de persones que s'han contagiat després de vacunar-se, i que també implica que un 98,66% dels vacunats amb Janssen no s'han contagiat de la malaltia.

Pel que fa a la resta de vacunes contra el coronavirus, Moderna és clarament la que registra una proporció menor de contagiats un cop han rebut la pauta completa de la vacuna, amb un 0,34% de positius. Pel que fa a Pfizer, el mateix indicador es troba en el 0,95% i en el cas d'AstraZeneca, la xifra és d'1,09%.

En l'estudi, publicat a principis d'aquest setembre, es té en compte fins a 5.254.355 persones que s'havien vacunat a Catalunya contra la Covid-19. Del total, només 48.055 havien donat positiu, el que implica un 0,95% respecte del total de vacunats. Les zones on aquest percentatge és més elevat són Barcelonès Nord-Maresme (1,24%) i Barcelona ciutat (1,01%), les úniques que superen l'1%.