Sergi Barjuan dirigirà el Barça a l'espera de Xavi

L'entrenador del filial entrenarà el primer equip mentre es resol la substitució de Koeman

Xavi Hernández, dirigint el seu equip
Xavi Hernández, dirigint el seu equip | Al Sadd
28 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:23h
Ronald Koeman ja no és entrenador del Barça. La junta directiva del club, presidida per Joan Laporta, va decidir després de la derrota contra el Rayo Vallecano rescindir el contracte de l'holandès. Els últims resultats i el joc de l'equip, molt decebedors, havien escalfat els ànims del Camp Nou. Les desfetes a Europa -contra Bayern de Munic i Benfica- i la trajectòria desastrosa a la Lliga -amb les últimes derrotes contra Reial Madrid i Rayo Vallecano- han estat les gotes que han fet vessar un got que ja estava ben ple des del mes de juny.

Koeman portava mesos en la corda fluixa, amb un mar de noms de candidats a substituir-lo. Entre ells, Xavi Hernández, que ara ha estat l'escollit definitivament per la junta de Laporta. La seva incorporació a la banqueta blaugrana, que depèn d'arribar a un acord amb l'Al-Sadd, podria ser imminent. Els directius Rafa Yuste i Mateu Alemany ja han viatjat a Qatar per tancar el fitxatge, segons informen diversos mitjans. Mentrestant, però, l'entrenador interí serà Sergi Barjuan. El club ha anunciat que ell dirigirà l'equip fins que es resolgui l'arribada de Xavi. D'aquesta manera, l'exjugador del Barça s'asseurà a la banqueta del Camp Nou aquest dissabte en el duel contra l'Alabès.
L'únic posicionament del club, de moment, ha estat a través d'un comunicat molt breu, en el qual s'explica que Laporta va transmetre la decisió a Koeman després de la derrota contra el Rayo Vallecano. ​"El FC Barcelona vol agrair-li els serveis prestats a l'entitat i li desitja molta sort en la seva carrera professional", es limita a expressar el missatge del club.

Els dubtes sobre què fer amb el tècnic del primer equip no són res de nou. Laporta va arribar a la presidència amb l'objectiu de buscar-li un relleu, però pel motiu que fos -econòmic, esportiu o una barreja dels dos-, finalment va decidir donar una temporada més de marge a Koeman, tot i que se n'ha acabat desdient. El desenllaç del futur de Koeman estava escrit des de feia setmanes, o potser mesos, i després de dues derrotes en quatre dies, tot s'ha accelerat definitivament.

El ja exentrenador del club blaugrana tampoc ha ajudat amb les seves declaracions durant les últimes setmanes. Precisament fa dues setmanes, Koeman i el seu agent van desvelar unatensa conversaamb Laporta al juny, en el marc d'aquests dubtes sobre la continuïtat de l'holandès. Per casualitats del destí, per cert, l'adeu de l'holandès es produeix just un any després de la dimissió de Josep Maria Bartomeu. Koeman ja és història i ara el dubte és qui serà el seu relleu. Xavi sembla ser el principal candidat.