tota la informació

Vols ser bombera?

La Generalitat obre la convocatòria de 250 places

per Pere Pratdesaba, Barcelona, Catalunya | 15 de setembre de 2021 a les 08:55 |
Un bomber, en una foto d'arxiu | Adrià Costa
La Generalitat va publicar ahir diverses convocatòries de personal per al cos de Bombers, la més destacada de les quals és la de 250 places de la categoria de bomber de l’escala bàsica. Des d’avui ja es poden presentar les sol·licituds i el termini finalitzarà el proper 13 d’octubre de 2021.

Es tracta de la tercera convocatòria de 250 places de bombers i bomberes realitzada de forma consecutiva per la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS). En aquesta mateixa línia, està previst que l’any vinent la DGPEIS publiqui una nova convocatòria de 250 places més per tal d’arribar a les 1.000 noves places de la categoria de bomber, un compromís dels darrers acords de condicions laborals per tal de dimensionar el cos segons l’establert al projecte Bombers 2025.


La informació, terminis, requisits i fases del procés selectiu es poden consultar en aquest enllaç.

El procés consta de  dues fases: d’una banda, la primera, d’oposició, està formada per diverses proves, com són coneixements i test d’avaluació psicològica de la personalitat; realització d’exercicis físics (cursa de llançadora, circuit d’agilitat, exercici aquàtic, pressió sobre banc i pujada de corda); prova d’ofici; avaluació psicològica competencial; prova mèdica, i coneixements de llengua catalana i castellana.


D’altra banda, la segona fase, de concurs, valorarà el temps de serveis prestats a la Generalitat de Catalunya en la categoria de bomber; els serveis prestats en qualsevol altra administració en la mateixa categoria; el temps prestat com a bomber voluntari o com a auxiliar forestal o altres categories similars de rellevància operativa i adscripció a la DGPEIS, entre d’altres.

El procés selectiu continuarà amb la fase formativa, que consisteix en un curs a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, amb una durada de 700 hores lectives i, finalment, la fase de pràctiques, quan els aspirants hauran de realitzar 600 hores de pràctiques de servei efectiu en parcs de bombers i/o altres instal·lacions de la DGPEIS.


Crida a les bomberes


La convocatòria de 250 places de bombers compta amb el reforç d’una campanya publicitària amb l’objectiu de fomentar-ne la participació de dones. Sota el lema “A prova de foc”, la campanya, engegada per Interior amb la col·laboració de la Direcció General de Difusió del Govern, es difondrà per diversos suports, mitjans i xarxes socials.

També anirà acompanyada per testimonis de bomberes i bombers per explicar les motivacions que els han dut a ser bomberes, el seu dia a dia a la feina, i els valors que acompanyen la seva tasca, uns valors i motivacions que comparteixen homes i dones, i que s’allunyen de l’estereotipada imatge de la feina del bomber com una feina eminentment física.
 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació