gastronomia

«Las huellas de elBulli», un documental per descobrir el llegat de Ferran Adrià

El xef considera que qui no coneix elBulli podrà "endinsar-s'hi i descobrir els motius de la influència que va tenir i té"

per Irene Montagut, Barcelona, Catalunya | 14 de setembre de 2021 a les 17:34 |
Escena del tràiler del documental sobre Ferran Adrià | Movistar+
Ferran Adrià és un dels cuiners catalans més reconeguts arreu del món. La seva etapa al capdavant d'elBulli, el restaurant de Roses on va aconseguir tres estrelles Michelin gràcies a la seva gastronomia innovadora, va durar 27 anys, fins al seu tancament el 2011.
 

Deu anys després de tancar les portes d'elBulli s'ha fet un documental centrat en el llegat personal i gastronòmic del cuiner Ferran Adrià. Està dirigit per José Larraza i Iñigo Ruiz (creadors de Deconstruyendo a Dani García) i s'estrenarà el pròxim 7 d'octubre a la plataforma de continguts Movistar+. Això no obstant, la cinta es preestrenarà abans a la Secció Culinary Zinema del LXIX Festival de Sant Sebastià el pròxim 20 de setembre.

Al llarg del documental, el públic veurà el llegat personal del xef Ferran Adrià a partir del dia a dia, amb testimonis i trobades amb l'equip d'elBulli i els participants d'elBulli1846, incloent-hi moments íntims i quotidians amb la seva dona Isabel. A més, hi quedarà patent la seva empremta gastronòmica amb els testimonis de companys com José Andrés o Juan Mari Arzak, i altres persones influenciades per les idees d'Adrià en altres àmbits, com el disseny o l'art.


Segons explica el xef, "és un documental en què es mostra a les noves generacions el llegat d'elBulli. Aquelles persones que no coneixen elBulli podran endinsar-s'hi i descobrir els motius de la influència que va tenir i té elBullirestaurant". 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació