Primeres imatges de Novell després de la renúncia al bisbat de Solsona

El prelat es deixa veure fent esport pels carrers de Manresa per primer cop després de la seva renúncia

Xavier Novell, en una imatge captada per TV3
Xavier Novell, en una imatge captada per TV3 | TV3
13 de setembre del 2021
Actualitzat a les 21:32h
Després de setmanes de silenci i ocultació, aquest dilluns el bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell, s'ha deixat veure. Ho ha fet fent esport corrent pels carrers de Manresa i ha estat gravat per TV3. El prelat ha mantingut un calculat mutisme des que es va anunciar la seva renúncia, acceptada per la Santa Seu, al bisbat de Solsona.

La figura de Novell continua generant una enorme expectació. Hi havia rumors sobre en quin lloc es trobava, si a Tàrrega (on viuen els seus pares), a Manresa o a Tàrrega. Ha estat a Manresa, a primera hora del matí, quan se l'ha vist corrent. Una periodista l'ha interpel·lat per si volia fer alguna declaració o dir alguna cosa als feligresos, però Novell ha respost amb un silenci absolut i s'ha refugiat en l'escala des d'on havia sortit.

Avui mateix, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha demanat que es respecti la intimitat i la vida personal de Xavier Novell. Fins al moment, Novell no ha fet cap declaració ni ha donat cap mena d'explicacions sobre les raons que el van dur a abandonar els eu càrrec. Un fet que ha desfermat moltes crítiques entre capellans i feligresos solsonins. 
 

Xavier Novell, en una imatge captada per TV3 Foto: TV3


Des de la seva renúncia a governar la diòcesi de Solsona, han aparegut un seguit d'informacions sobre la seva trajectòria. Aquest mateix dilluns, en una notícia avançada per NacióDigital,s'ha conegut que l'associació No és Teràpìa ha inclòs l'eclesiàstic en un llistat de bisbes que havien donat suport a les pràctiques de "teràpies de conversió" que consisteixen a intentar modificar la identitats exual de persones homosexuals. No és Teràpia ha elevat un informe al ministeri d'Igualtat.

Entre els motius de la seva renúncia hi ha la seva relació sentimental amb una psicòloga i escriptora de temàtica eròtica i satànica, un fet que ha afegit encara més expectació a tot el que envolta el cas d'aquest bisbe, ara emèrit, que va protagonitzar nombross controvèrsies al llarg de la seva carrera.