Ajornat el judici al raper Morad fins al 9 de febrer

La vista prevista per avui s'ha suspès per incompareixença d'un dels acusats. La Fiscalia demana dos anys i mig de presó per un delicte de robatori amb força i un d'amenaces

El raper Morad, en una imatge publicada a Instagram
El raper Morad, en una imatge publicada a Instagram | Instagram
13 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:08h
El judici previst per aquest matí contra el raper català Morad El Khattouti El Horami, més conegut com a Morad, s'ha suspès per incompareixença per malaltia d'un dels acusats. La vista es farà finalment el 9 de febrer a les 10.30h. Morad i un altre jove estan acusats d'un delicte de robatori amb força i d'amenaces per un intent de robatori en un domicili de la capital catalana l'any 2018. La Fiscalia els demana dos anys i mig de presó pels delictes de robatori amb força en casa habitada en grau de temptativa i amenaces no condicionals.

Els fets van passar fa tres anys. Segons el fiscal, els dos acusats van dirigir-se a un bloc de pisos del barri del Putxet el 12 de febrer de 2018 per executar un "pla preconcebut". Van intentar obrir la porta d'accés a l'edifici amb un tornavís, però no ho van aconseguir perquè van ser sorpresos per un dels veïns, que sortia de casa en aquell moment. L'home va fotografiar els dos presumptes delinqüents, que li van llançar amenaces de mort per "atemorir-lo". "Et mataré fill de puta, t'esperaré aquí fins que surtis", van cridar el raper i el seu company, segons l'escrit d'acusació. 

No és la primera polèmica que afecta Morad. Aquest estiu va ser detingut pels Mossos a l'Hospitalet de Llobregat -el raper va néixer al barri de la Florida, zona que acostuma a reivindicar- a les tres de la matinada després de la denúncia d'uns veïns. Duia una pistola Taser a sobre, que va ser requisada per la policia. Dues patrulles van personar-se al lloc dels fets i Morad i els seus companys van respondre amb violència i amb llançament d'objectes. Segons els agents, el raper va intentar agredir un dels policies. Arran dels incidents, va ser denunciat per atemptat a l'autoritat i resistència, i també per saltar-se el toc de queda.