108.000 persones a la manifestació de la Diada, segons la Guàrdia Urbana

L'Assemblea xifra en 400.000 les persones que han omplert els carrers de Barcelona

Manifestació de la Diada 2021
Manifestació de la Diada 2021 | Gala Espín
11 de setembre del 2021
Actualitzat a les 19:15h
108.000 persones han omplert els carrers de Barcelona segons la Guàrdia Urbana de la capital catalana. Per altra banda, segons l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), els organitzadors de l'acte, l'assistència s'ha xifrat en 400.000 manifestants.  La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ja havia indicat que preveien sobrepassar "els sis dígits". D'aquesta manera, doncs, l'independentisme ha tornat als carrers després de la pandèmia.

La celebració de la Diada ha arrencat, i tal com estava previst, milers de persones han iniciat el recorregut d'un quilòmetre a les 17.14 hores a Via Laietana. La manifestació ha passat per davant la prefectura de la policia espanyola, girarà pel passeig d'Isabel II i continuarà per l'avinguda Marquès de l'Argentera fins al parc. L'acte polític s'ha fet davant de l'estació de França

La manifestació s'ha celebrat amb plena normalitat, i només amb dos incidents puntuals. En primer lloc, un grup de manifestants ha interromput el pas de la manifestació a l'alçada de la plaça de l'Àngel, molt a prop de la plaça Sant Jaume. A les pancartes es llegia "Prou traïdors" i "Independència ja". La marxa s'ha aturat durant cinc minuts, però s'ha restablert la marxa després de la mediació de membres l'ANC amb els manifestants perquè es retiressin.

Més tard, un grup de manifestants independentistes ha tirat ous i paper de vàter contra la comissaria de la policia espanyola a Via Laietana. Els agents dels Mossos que custodien l’edifici s'han col·locat els cascs de protecció antidisturbis. Algunes persones s’han aturat davant de la Prefactura i han cridat consignes contra la policia espanyola, mentre que el gruix de la manifestació ha seguit avançant.