Represaliats del procés critiquen la medalla del Parlament: «És una simple operació estètica»

Marcel Vivet i altres víctimes de la repressió exigeixen que la Generalitat retiri les acusacions contra independentistes i es facin canvis profunds als Mossos

Concentració de suport a Marcel Vivet
Concentració de suport a Marcel Vivet | ACN
10 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:12h
Marcel Vivet i altres represaliats pel procés han fet públic aquest divendres un comunicat criticant la Medalla d'Honor del Parlament que aquesta tarda els concedirà la presidenta de la cambra, Laura Borràs. Consideren que és un reconeixement "simbòlic", "buit de contingut" i una "simple operació estètica" i per això exigeixen un "reconeixement que vagi més enllà" i que es tradueixi en "accions polítiques reals".

Concretament, volen que la Generalitat es retiri de totes les acusacions particulars contra independentistes i dissidents polítics i deixi de ser "còmplice" de la repressió de l'Estat, i també canvis de fons al Departament d'Interior, amb nous mecanismes de control als Mossos i la fi de la "connivència amb grups feixistes dins del cos". A l'espera de rebre més adhesions, uns 70 represaliats recollits en més de 10 grups de suport subscriuen el comunicat. La CUP també hi ha donat suport.

Els signants recorden que hi ha 3.500 persones represaliades pel procés i per això reclamen l'amnistia i poder exercir el dret a l'autodeterminació. En aquest sentit, donen suport a les víctimes de la repressió "siguin quines siguin les seves formes de lluita i la postura respecte al reconeixement institucional" que suposa la Medalla d'Honor del Parlament. També reclamen fer que "la repressió surti molt cara" i bastir una coordinació antirepressiva que superi la "reacció merament judicial" i passi a l'ofensiva i a la proposta política.

El Parlament atorgarà la Medalla d'Honor en categoria d'or a les "víctimes de la repressió" en la "causa general" contra l'independentisme. Es reconeix així el "dolor sofert" per les persones "perseguides" per l'Estat "arran de l'1-O" i per defensar, al carrer i a les urnes, la voluntat d'autodeterminació. La mesa va aprovar la decisió durant la reunió de la setmana passada a Tornabous (Urgell), a proposta de Borràs. La presidenta de la cambra ha explicat que la Medalla es dipositarà al Museu d'Història, després de l'entrega que se celebrarà en la cerimònia del 10 de setembre al Parlament.
 

Represaliats critiquen la Medalla d'Honor del Parlament by edicio naciodigital on Scribd