Aragonès obre la porta a deixar de banda l'ampliació de l'aeroport

El president de la Generalitat critica l'escepticisme de Junts sobre la taula de diàleg: "Si algú creu que hi ha una via alternativa que l'expliqui i la concreti"

Aragonès, aquest dijous a Palau
Aragonès, aquest dijous a Palau | ACN
10 de setembre del 2021
Actualitzat a les 14:34h
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha obert la porta a un canvi de rumb en la gestió de l'ampliació del Prat. En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, on ha reiterat la necessitat "del traspàs de la gestió de les infraestructures aeroportuàries", Aragonès ha afirmat que buscaran alternatives "a l'única proposta que ha fet Aena, que és la d'ampliar". Aquest nou escenari no descarta, però, que es pugui produir aquesta ampliació de la infraestructura. Segons el president del Govern, és l'Estat el culpable del trencament de la gestió, per la falta de concreció en el pla per ampliar el Prat.

"Mentre ho gestioni l'Estat sempre haurem d'anar patint perquè no es compleixin els compromisos. Només cal veure com funciona Renfe", ha afirmat Aragonès. Un dels elements més conflictius en el trencament del pacte entre les dues administracions han estat les piulades del president català, que ell mateix descarta com a detonant del trencament de les relacions. A més, assegura que "cap membre del seu Govern participaria en la manifestació" del 19 de setembre, convocada contra l'ampliació del Prat.

El president de la Generalitat reclama no acceptar que les infraestructures catalanes "es gestionin des de la distància" i revela que la relació entre la Moncloa i l'executiu català es troba minvada arran de les friccions generades per l'aeroport. Abordat sobre si aquestes col·lisions afectaran la taula de diàleg, Aragonès ha evitat afirmar-ho a diferència del vicepresident Jordi Puigneró, que ahir va descartar que "la pogués condicionar".

Contra l'escepticisme de Junts sobre la taula de diàleg
El president de la Generalitat critica l'escepticisme de Junts sobre la taula de diàleg i descarta donar validesa a les paraules de l'expresident Quim Torra sobre "el descarrilament" de la situació independentista actual. "Aquí no ha descarrilat res. Els projectes i les grans paraules han de conduir en fets. Si algú creu que hi ha una via alternativa que l'expliqui i la concreti", ha reblat.

Fins i tot ha anat més enllà: "Junts mai ha apostat per poder arribar a un acord amb l'Estat. No és una crítica, ells ho diuen molt clar". En un principi, però, el president de la Generalitat ha volgut deixar clar que "el vicepresident i els membres del Govern" tenen tota la seva confiança, en la gestió passada per ampliar l'aeroport.

Aragonès augura que la data de la taula de diàleg serà "dijous o divendres". El president de la Generalitat també ha revelat que el pròxim dimarts es decidirà quins seran els membres del Govern que participaran en aquesta mesa de negociació amb l'Estat. Tot i això, afirma que el dia concret se sabrà en els pròxims dies.