Aena no veu cap alternativa a ampliar l'aeroport per la Ricarda

La documentació aportada per la companyia el juliol ja preveia 262 milions d'euros per ampliar la pista "cap a l'est"

L'aeroport, a tocar de La Ricarda
L'aeroport, a tocar de La Ricarda | Europa Press
A.V.
09 de setembre del 2021
Actualitzat el 10 de setembre a les 8:00h
Aena "no veu alternativa" a realitzar l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona-el Prat mitjançant l'extensió de la pista curta pel costat de la Ricarda, tal com han explicat fonts de l'empresa durant una trobada informativa. Les mateixes fonts s'han mostrat contundents amb la possibilitat d'enlairar avions per la pista llarga -cosa que la normativa actual ja contempla- per evitar molèsties acústiques als veïns de la zona: "No volem tornar a les pistes independents".

Així, els representants de l'empresa assegura que "després d'analitzar les alternatives, l'única que complia els objectius que buscàvem era l'ampliació de la pista curta", i han insistit que és l'única opció tècnicament viable. Han detallat que l'objectiu d'aquesta ampliació era doble: d'una banda permetre que l'aeroport tingués "les infraestructures suficients per ser un hub intercontinental", i de l'altra, "mantenir l'ús de pistes segregat per minimitzar el soroll a l'entorn".
 

Presentació d'AENA amb la previsió d'una inversió concreta per a l'ampliació de la pista del Prat cap a l'est Foto: Aena


La presentació sobre l'ampliació del Prat que Aena va fer a la mesa tècnica del 8 de juliol ja preveia una inversió de 262 milions d'euros per ampliar la pista "cap a l'est", segons es pot comprovar en la documentació publicada aquest dijous per la companyia. Posteriorment, es preveia l'elaboració del nou pla Director i s'especificava que caldria fer "consulta a la Comissió Europea" per "l'afectació a la Xarxa Natura 2000". 

Des d'un primer moment, l'ampliació de la pista comptava també amb la construcció d'una terminal satèl·lit que estaria connectada subterràniament amb la T1, per tal d'assolir les 90 operacions per hora. Segons han apuntat fonts coneixedores, l'acord del 2 d'agost va ser verbal i no escrit.
Arxivat a