coronavirus

Preguntes amb resposta sobre la tercera dosi de la vacuna antiCovid

Tots els detalls coneguts fins ara de la punxada extra que rebran 15.000 persones a Catalunya en els pròxims dies

per Jordi Velert, Barcelona, Catalunya | 9 de setembre de 2021 a les 14:02 |
Els més grans de 65 anys de moment no rebran la tercera dosi de moment. | Josep M. Montaner
Un total de 15.000 persones rebran a Catalunya una tercera dosi de la vacuna contra la Covid en els pròxims dies, després que ho aprovés el Ministeri de Sanitat aquesta setmana. Només la rebran, però, els que tenen un risc elevat de patir una resposta immune inadequada a la pauta convencional de vacunació. 

Qui la rebrà? Els pacients trasplantats d'un òrgan sòlid i els trasplantats de progenitors hematopoèsics. També les persones en tractament amb fàrmacs anti-CD20 -com ara rituximab, ocrelizumab, ofatumumab, tositumomab i ibritumomab. A més, rebran la tercera dosi els que pateixen la malaltia d'empelt contra l'hoste i els que segueixin un tractament immunodepressor.


Quina vacuna rebran? La que se'ls va administrar el primer cop: la de Pfizer o la de Moderna.

Quan la rebran? Almenys hauran de passar 28 dies des de la segona dosi.


És una dosi addicional o de reforç? Segons Sanitat, aquesta tercera dosi no és un reforç per reforçar la protecció dels vacunats, sinó una dosi addicional necessària perquè aquestes persones puguin completar la seva pauta vacunal i generar una resposta immune duradora.

Qui queda fora de la tercera dosi? De moment els més grans de 65 anys, que en altres països reben una punxada de reforç, queden fora d'aquesta tercera dosi. Sanitat reconeix que és "molt probable" que sigui necessari que rebin una "dosi de record", però considera que amb les dades actuals la vacuna amb dues dosis és efectiva per prevenir la malaltia greu i la mort.


Altres notícies que et poden interessar​​
​ 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació