Colau, sobre un nou referèndum: «No hi ha condicions per plantejar-lo; la gent ja no està per tonteries»

L'alcaldessa de Barcelona admet que "algun dia" s'haurà de fer una "proposta política de consens" que es pugui votar i treu importància a la possible absència de Sánchez a la taula de diàleg

Ada Colau
Ada Colau | Adrià Costa
06 de setembre del 2021
Actualitzat a la 13:53h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que ara com ara "no hi ha cap condició per plantejar el referèndum a curt termini". En una entrevista a Els Matins, ha dit que aquesta opció no és "realista" ara mateix i ha avist que, després de tot el que ha passat els últims anys, "la gent ja no està per tonteries". "En els últims anys hi ha hagut una situació duríssima, repressió i judicialització, però també autoengany i promeses incomplertes per part de l'independentisme. Hem d'aterrar, menys grandiloqüència i més treballar per trobar punts d'acord", ha dit Colau. 


La dirigent dels comuns ha receptat anar "pas a pas" i fer que "la política sigui més modesta però més útil i que permeti avançar". En aquest sentit, ha destacat la importància de la taula de diàleg, que s'ha de reunir la setmana que ve. "Hi ha moltes coses a plantejar", ha dit. Els comuns insistiran en la reforma de la sedició, reforçar l'autogovern, blindar la cultura i la llengua catalana i la qüestió del finançament. De tota manera, ha dit que "algun dia" s'haurà de fer una proposta política, buscant el màxim consens "dins de Catalunya i entre Catalunya i l'Estat" i que "algun dia es pugui votar". "Les presses han fet mal en la política", ha resumit. 

Colau també ha tret importància a la possible absència de Pedro Sánchez a la taula de diàleg. "Que parlin entre els governs i es posin d'acord en qui hi ha de ser. Són coses menors", ha afirmat, i ha insistit que l'important és que la taula es reuneixi. "El diàleg es fa començant, pas a pas. Hem de deixar de tensionar amb cada petit detall. Que comencin a dialogar i això és un camí de mig i llarg recorregut", ha reblat. 

En un missatge al seu canal de Telegram, Colau ha mirat de contextualitzar la informació després de l'allau de crítiques a les xarxes. L'alcaldessa ha insistit que vol "avançar cap a un referèndum pactat i acordat". Sobre el concepte de "tonteries", Colau insisteix que "en cap cas es referia al referèndum, sinó a fer polèmiques per temes menors com si Pedro Sánchez va o no va a una reunió, a les baralles entre partits i a les promeses irreals a curt termini". A la part superior d'aquesta notícia es pot recuperar el tall i la resposta completa sobre la qüestió.