CONSUM

Cinc consells per estalviar electricitat amb la nevera

Tot i no ser l'electrodomèstic més potent és el que més energia consumeix

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 4 de setembre de 2021 a les 17:17 |
Obrir i tancar la nevera suposa un augment del consum | Helena Margarit
Obrim i tanquem la nevera moltes vegades al dia, en poc temps de diferència. A més, està connectada a la llum sempre. Segons un estudi de l'Institut per la Diversificació i Estavi de l'Energia i l'Eurostat, la nevera és l'electrodomèstic que més energia consumeix de tota la casa: pot representar fins al 30% del consum elèctric d'una llar.

No és el més potent, però funciona dia i nit. No permet fer distinció d'hores, com sí que es pot triar amb la rentadora o el rentaplats. Ara, amb l'increment de més del triple de la factura de la llum respecte el final d'estiu de l'any passat, us proposem cinc consells que dona l'Institut Català d'Energia (ICE) per poder estalviar electricitat amb la nevera.


1. Refredar els aliments abans de guardar-los. Els plats recent cuinats és millor deixar-los refredar a temperatura ambient, perquè si es guarden quan estan calents s'escalfa l'interior del frigorífic. En aquests casos, l'electrodomèstic haurà de treballar més per tornar a refredar-se fins a la sev temperatura habitual.

2. Obrir les portes el mínim possible. Cada cop que s'obren i tanquen les portes de la nevera, la temperatura interior de l'aparell augmenta. Com en el cas anterior, si la temperatura és més alta de l'habitual, l'electrodomèstic ha de consumir més energia per produir la frescor necessària.


3. Mantenir una temperatura moderada. L'ICE recomana mantenir unes temperatures estàndards tant per la nevera com per al congelador. Entre els 5 i 6 graus centígrads a la nevera i aproximadament -15 graus al congelador és suficient. Adverteixen, a més, que per cada grau de fred inferior, el consum augmenta un 6%.

4. Descongelar dins de la nevera. El fred que soltarà aquell aliment quan el treiem del congelador és molt útil a l'interior de la nevera. El producte es descongelarà igualment i l'aparell aprofitarà la baixa temperatura per refredar la resta de productes.


5. Treure el gel del congelador. Les parets i calaixos del congelador acumulen habitualment gel. Si l'eliminem, podem estalviar fins a un 30% del consum de l'aparell. És per aquest motiu que des de l'ICE recomanen descongelar-lo al 100% si es formen capes d'un gruix superior a tres mil·límetres.




 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació