Bel Olid denuncia que l'han fet fora d'una piscina de PortAventura per fer topless

L'escriptora explica que la direcció de l'hotel li ha comunicat que havia d'abandonar les instal·lacions per "incomplir la normativa"

Bel Olid, en una imatge d'arxiu
Bel Olid, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
03 de setembre del 2021
Actualitzat a les 19:24h
L'escriptora Bel Olid ha denunciat aquest divendres que PortAventura l'ha fet fora d'una piscina d'un hotel del complex del parc d'atraccions per anar "exactament igual que molta altra gent que es banya: amb pantaló de banyador". Un dels hotels del parc d'atraccions ha decidit expulsar-la per "no portar la part de dalt" del banyador.

En declaracions a NacióDigital, Olid explica que es trobava "tranquil·lament" a la piscina amb la seva família quan un socorrista se li ha apropat per explicar-li que s'havia de posar "la part de dalt" del banyador. L'escriptora s'hi ha negat al·legant que això era una "normativa que discrimina per gènere" i el mateix socorrista li ha respost que "només informava de la norma".
 
Llavors, l'escriptora ha seguit a la piscina, però posteriorment ha estat interpel·lada per la direcció de l'hotel, que li ha demanat que abandonés el recinte. "Si la meva parella no s'ha de tapar per què ho he de fer jo?", critica en una conversa amb aquest mateix diari.

Olid també explica que mentre són "molt restrictius" amb aquesta norma, la direcció del parc està "molt relaxada" en el compliment d'altres com per exemple l'obligatorietat de portar mascareta a tots els espais compartits. "Ensenyar els pits no va contra la salut pública però portar la mascareta abaixada sí i aquí no passa res", recorda l'escriptora. 

Sobre els passos a seguir ara, Olid recorda que la llei de consum "és inútil" per poder plantar cara a aquesta mena de situacions i fa una crida a "lluitar per una llei de gènere". A més, recorda que el Síndic de Greuges ja va "fer pedagogia" gràcies a la iniciativa Mugrons Lliures.
 
La mateixa plataforma ha denunciat els fets d'aquest divendres a la tarda a PortAventura i ha recordat que el mateix Síndic els va donar la raó. Tot i això, es pregunten de què va servir: "Per què serveix si els ajuntaments no li fan ni cas?". "Ho tombarem aviat!", conclou l'organització.