El TSJC accepta prorrogar la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones

Les restriccions estaran en vigor almenys una setmana més per continuar controlant la cinquena onada

Aglomeracions al parc de l'Espanya Industrial per la Festa Major de Sants
Aglomeracions al parc de l'Espanya Industrial per la Festa Major de Sants | ACN
02 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:21h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat aquest dijous prorrogar una setmana més la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones i també la limitació de l'aforament en actes religiosos al 70%. 

El tribunal considera que aquestes mesures proposades per la Generalitat són necessàries per continuar controlant la situació de la pandèmia, que millora lentament a Catalunya, i per això accepta la petició de l'administració per mantenir-les a partir d'aquesta mitjanit i fins el dia 9 de setembre. 

La cinquena onada de la pandèmia manté la tendència a la baixa, amb 1.197 contagis detectats en les últimes 24 hores. Des de l'arribada del coronavirus, han contret el virus 965.268 catalans. Mentrestant, la vacunació continua a mig gas, amb 46.532 vacunes administrades, en plena crida del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, perquè es vacuni un milió de persones per garantir un retorn segur a l'activitat.

El Departament de Salut ha declarat 62 altes hospitalàries, i els ingressats baixen fins als 1.016. Pel que fa als pacients crítics, reben l'alta 18 persones: els ingressats a les UCI baixen fins als 351. Pel que fa a les defuncions, se'n lamenten 33 més: 23.443 persones han mort a Catalunya pel coronavirus des de l'inici de la pandèmia.