Els «streamers» de Twitch fan vaga contra l'odi

La comunitat de creadors de contingut s'uneix per lluitar contra la toxicitat a la plataforma

Els «streamers» de Twitch fan vaga contra l'odi
Els «streamers» de Twitch fan vaga contra l'odi | Agències
01 de setembre del 2021
Actualitzat a les 15:22h
Si avui veus menys streamers a Twitch no és perquè s'hagin posat d'acord per prendre's un dia de vacances. Els creadors de contingut a la plataforma de directes han decidit unir forces per fer vaga i estar les 24 hores d'aquest 1 de setembre sense emetre un sol minut de streaming. El motiu és la lluita contra l'odi arran de les raids tòxiques que estan aflorant en les últimes setmanes a Twitch.

I que és un raid? Aquest mecanisme establert a la plataforma implica que quan una persona finalitza el seu directe, pot enviar l'audiència d'aquell moment a un altre canal. I feta la llei, feta la trampa. Alguns usuaris han aprofitat aquesta eina per enviar onades d'odi i toxicitat a altres canals, enviant la seva audiència a proferir insults especialment racistes, masclistes i homòfobs.

La iniciativa, batejada a les xarxes socials com a #ADayOffTwitch, ha tingut especial suport als Estats Units, ja que la pràctica també s'ha fet més popular en aquest país que no pas a la resta del món, però també s'hi ha unit la comunitat espanyola i catalana. De fet, els dos streamers més grans de l'Estat, el basc Ibai Llanos i el català Auronplay, han anunciat el seu suport a la iniciativa i aquest dimecres no faran streaming.
 
Les quatre demandes que planteja la comunitat són l'obertura d'un debat amb els creadors que permeti activar mecanismes per posar fi a l'abús; la implementació d'opcions de protecció, com que l'streamer pugui denegar una raid si considera que pot comportar odi; l'eliminació d'enllaçar més d'un compte de Twitch a un sol correu electrònic; i que la plataforma d'Amazon sigui més transparent en les accions que pren per protegir els creadors.