El Barça canvia Griezmann per Luuk de Jong en un mercat de fitxatges surrealista

El club tanca un dels mercats més complicats amb una operació que s'ha completat després de l'hora límit

Griezmann i Luuk de Jong
Griezmann i Luuk de Jong
01 de setembre del 2021
Actualitzat a les 0:53h
El 31 d'agost sempre és un dia boig al món del futbol. El mercat d'estiu tanca en aquesta data i el Barça ha seguit el guió de gran part dels equips europeus i també ha tingut un dia frenètic que ha acabat amb la cessió d'Antoine Griezmann a l'Atlètic de Madrid i l'arribada de Luuk de Jong des del Sevilla gairebé a la 1 de la matinada. Al límit, els blaugranes han completat una operació sonada. Repassem els últims moviments del Barça en aquest mercat.

Les notícies més rellevants del dia han tingut una jugada a tres bandes com a protagonista. En primer lloc, l'Atlètic de Madrid s'havia de desprendre de Saúl, que ha estat anunciat pel Chelsea 45 minuts després de l'hora de tancament. Llavors, el Barça enviava Griezmann a l'Atlètic de Madrid cedit per 10 milions i amb una compra obligatòria de 40 més. Al seu lloc ha incorporat com a cedit Luuk de Jong, davanter neerlandès del Sevilla.

Durant la resta del dia, el Barça ha anunciat el traspàs d'Ilaix Moriba al Leipzig i la incorporació d'Emerson al Tottenham. En el cas del futbolista de Guinea, marxa per 16 milions d'euros fixos més 6 en variables i amb una reserva del 10% d'una futura venda. Per la part del brasiler, que només ha estat dos mesos al club, marxa per 25 milions d'euros fixos quan se'l va comprar per 9.

A més, durant l'estiu el Barça ha venut Todibo per 8 milions d'euros, Firpo per 15, Aleña per 5 i Konrad per 3,5, sumats a la cessió de Trincao per 6 milions i la de Rey Manaj per 300.000 euros. Totes aquestes vendes, però, no van ser suficients per complir amb el topall salarial que ha obligat a deixar marxar Leo Messi i a haver de rebaixar les fitxes de la plantilla actual.

De fet, aquesta ha estat la gran bomba del mercat. Després de vint temporades, el millor jugador de la història del club ha hagut de marxar per la nefasta situació econòmica del club. Tot semblava tancat, però les traves de la Lliga per inscriure l'argentí sumades a la negativa de Joan Laporta de cedir al fons CVC de Javier Tebas ho van trencar tot. Messi, des de fa unes setmanes, ja vesteix la samarreta del PSG. Un equip francès que, per cert, tampoc ha volgut vendre Kylian Mbappé al Reial Madrid.

Fins i totGerard Piqué, i més recentment -aquest dimarts mateix- Jordi Alba i Sergio Busquets s'han hagut de rebaixar el sou perquè les noves incorporacions del Barça poguessin ser inscrites a la Lliga. Si tot va segons el previst, Sergi Roberto també s'abaixarà el sou en els pròxims dies.

Pel que fa a les incorporacions el Barça ha tingut molts problemes. Principalment, perquè sense sortides no hi pot haver entrades. La impossibilitat de vendre jugadors com Samuel Umtiti, Philippe Coutinho o Miralem Pjanic -amb salaris estratosfèrics- han impedit fer grans inversions en nous jugadors. Finalment, el Barça ha incorporat a cost zeroMemphis Depay, Eric Garcia, el Kun Agüero. El club ha lluitat fins a última hora per fitxar algun home d'atac -han sonat Joao Felix i Dani Olmo- però no ho ha aconseguit.

Així doncs, els de Ronald Koeman encaren una temporada amb absències notòries, incorporacions escasses i la confiança dipositada en els joves. Ansu Fati, Ronald Araújo, Frenkie de Jong, Pedri, Eric Garcia o Memphis estan cridats a liderar una nova etapa al club blaugrana.