El Govern descarta relaxar restriccions: «Cal prudència i poca precipitació»

La portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, sosté que no es poden fer passos endavant malgrat el descens de contagis i sosté que seria un "error" reobrir l'oci nocturn

Festa major de Gràcia del 2021.
Festa major de Gràcia del 2021. | Gala Espín
31 d'agost del 2021
Actualitzat a la 13:41h
No hi haurà desescalada ni relaxament de les restriccions. Almenys per ara. Aquest és el missatge que ha enviat aquest dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al primer consell executiu del curs polític. "Cal molta prudència i poca precipitació", ha remarcat Plaja, que ha indicat que seria un "error" aixecar les mesures vigents, inclosa la reobertura de l'oci nocturn. La Generalitat ja té preparades les al·legacions davant la justícia per mantenir-lo tancat. Plaja, de fet, ha tancat la porta a reobrir els bars musicals, com demana l'Ajuntament de Barcelona.

La prioritat del Govern és assegurar l'inici del curs escolar sense aixecar més mesures vigents. És per això que ha tancat la porta a reobrir l'oci nocturn, que reclamava poder reprendre l'activitat un cop va decaure el toc de queda -la Generalitat va desistir de mantenir la mesura després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la tombés en dues ocasions- amb l'argument que així es contindrien aglomeracions al carrer com les dels últims caps de setmana. "Cal dissenyar estratègies de seguretat perquè no es produeixin", ha indicat Plaja. El president Pere Aragonès va assenyalar ahir dilluns que no es podia caure "en els mateixos errors" que en anteriors onades.

La cinquena onada, després de setmanes de restriccions, continua a la baixa. Aquest dimarts, segons les dades de Salut, s'han alliberat 14 llits a les unitats de cures intensives, que ara acumulen 385 persones. Pel que fa a contagis, se n'han notificat 1.103, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 962.796. Pel que fa a les defuncions, se'n lamenten 9 més. La xifra total de morts des que va arribar la pandèmia és de 23.390.

Pel que fa a la campanya de vacunació, es comença a notar l'increment de dosis administrades amb el retorn gradual de les vacances, tot i que segueix avançant lentament a diferència del juny i el juliol. En les últimes 24 hores només 15.075 catalans han completat la seva pauta i 3.465 s'han punxat la primera dosi. Queda lluny l'objectiu del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, d'arribar al 13 de setembre amb un 100% de població vacunada amb una dosi. Actualment n'hi ha un 81,6%).