Casado aprovarà els delictes de referèndum il·legal i rebel·lió sense violència si arriba al poder

El líder del PP anuncia que l'exdelegat del govern espanyol Enric Millo també presentarà davant del Suprem un recurs contra els indults als presos

31 d'agost del 2021
Actualitzat a les 14:06h
Pablo Casado, a l'arribada a l'antic Hospital de Sant Pau.
Pablo Casado, a l'arribada a l'antic Hospital de Sant Pau. | Europa Press
El líder del PP, Pablo Casado, ha afirmat aquest dimarts a Barcelona que volen obrir "les portes del PP de bat a bat a tota la societat" i que per això és important parlar a Catalunya, denunciant el "fals bilateralisme" a les portes de la reunió de la taula de diàleg. Casado ha al·ludit a "una minoria radical que insisteix a emprar les institucions públiques" per privar a la resta dels catalans dels seus drets. Ha dit que a Catalunya "no falta democràcia sinó lleialtat, llibertat i respecte a la llei". 

El president del PP ha proclamat que "ser català és la manera que tenen els catalans de ser espanyols", que a Catalunya l'única manca de llibertat és "la que els independentistes roben als que no ho són" i que "Catalunya és lliure perquè és espanyola" i, amb el PP, "sempre ho serà". Ha considerat "aberrant" que el president espanyol pugui participar en una taula de diàleg, un fet que indica la "deriva" en què ha caigut el sanchisme. Ha denunciat el que ell ha considerat una "aliança entre l'independentisme i el sanchisme", que segons ell només pretén "anul·lar la Catalunya no-independentista". Per Casado, "els indults eren el pagament diferit de la investidura". 

Pablo Casado es troba aquest dimarts a Barcelona per participar en una taula rodona organitzada pel Partit Popular sobre "Unitat nacional i Estat autonòmic enfront el nacionalismo", que té lloc al recinte de l'Hospital de Sant Pau. Casado ha estat acompanyat pel president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández

El líder del PP ha assegurat que té un projecte per a Catalunya, "que és el mateix que per a tot Espanya". Ha dit que si arriba al govern d'Espanya, "aprovarem el delicte de referèndum il·legal, prohibirem l'indult per als delictes de sedició i rebel·lió, aprovarem el delicte de rebel·lió impròpia, que no requereix violència, assimilant-lo al d'alta traïció". També ha promès que eliminarà Diplocat, impedirà "la propaganda pública en mitjans com TV3 i Catalunya Ràdio" i la reforma de la llei d'Educació per "garantir la llibertat educativa en castellà i català".

En el transcurs de la seva intervenció, Casado ha anunciat que l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo presentarà davant del Tribunal Suprem un recurs contra els indults als presos sobiranistes. D'aquesta manera, s'afegirà a les impugnacions presentades pel PP el juny passat. 

Casado compartirà taula amb Joaquín Güell, de la Fundació Joan Boscà; Fernando Sánchez Costa, president de Societat Civil Catalana; Julia Calvet, de l'associació S'ha Acabat, i Ana Losada, representant de l'Asamblea por una escuela bilingüe. A tots ells ha elogiat per defensar els valors de la llibertat enfront l'independentisme.