Ilaix Moriba se'n va al Leipzig i deixa 16 milions d'euros més al Barça

El desacord per la renovació del jugador deriva en la marxa d'una de les últimes promeses de la Masia

Ilaix Moriba, en un partit amb el Barça
Ilaix Moriba, en un partit amb el Barça | Europa Press
31 d'agost del 2021
Actualitzat a les 18:21h
Ilaix Moriba marxa del Barça i ja és nou jugador del RB Leipzig. Els dos clubs han anunciat aquest dimarts l'acord pel traspàs que s'ha fixat en els 16 milions d'euros fixos més 6 milions d'euros en variables. El club es reserva un 10% de la futura venda del jugador. Així, el desacord per la renovació del jugador amb l'equip blaugrana acaba derivant en la marxa d'una de les últimes promeses de la Masia.

El jugador de Guinea s'havia guanyat a l'afició del Barça amb només 18 anys i després de diverses bones actuacions en la Lliga, amb fins i tot un gran partit contra el Reial Madrid on a última hora va estavellar la pilota contra el pal en què hauria suposat l'empat final. En els 18 partits que va disputar la temporada passada va marcar un gol i va donar dues assistències. A més, el seu únic títol com a blaugrana és la Copa del Rei.
 
Els problemes van venir quan el jugador va demanar una renovació a l'alça a nivell econòmic que el club no ha estat disposat a assumir. No és cap secret la delicada situació del club i la renovació exigent d'Ilaix Moriba era un pas enrere en relaxar els comptes. Per això, fins ara el jugador no havia estat convocat per cap partit aquesta temporada i el club tenia intencions de fer-lo jugar amb el Juvenil fins que accedís a renovar. Moriba, però, ha preferit marxar a Alemanya.