Dues pizzeries de Barcelona, entre les millors 50 d'Europa

Massa mare, farines ecològiques i embotits casolans, el secret de l'èxit

La pizzeria Balmesina de Barcelona, una de les 50 millors d'Europa
La pizzeria Balmesina de Barcelona, una de les 50 millors d'Europa | La Balmesina
I.M.
28 d'agost del 2021
Actualitzat a les 16:41h
Com és habitual, la revista 50 Top Pizza ha publicat el seu rànquing anual de les millors pizzeries d'Europa. Dos coneguts establiments de Barcelona en formen part a les posicions 11 i 29.

La primera plaça se l'ha guanyada una pizzeria de París, Peppe Pizzeria; la segona és per Via Toledo Enopizzeria, d'Àustria, i la tercera, Fratelli Figurato, una pizzeria madrilenya. A més, aquesta també ha guanyat el premi a la pizza de l'any, amb una diavola feta amb xoriço de Lleó.

Anem, però, a les barcelonines. La Sartoria Panatieri té dos locals a la capital catalana: un a l'Eixample i un a Gràcia. Els creadors són Rafa Panatieriue i Jorge Sastre, que anteriorment han treballat per als germans Roca, i van obrir el primer local a Barcelona el 2018. És l'11è establiment de la guia, que n'ha destacat els productes: "Són matèries primeres, totes locals i molts cops orgàniques". També han valorat l'ús d'embotits casolans perquè, diuen, "són molt recomanables".

La pizzeria Balmesina està a la posició 29. Apareix al llistat per tercer any consecutiu, i només en fa quatre que la van obrir al carrer Balmes. Utilitzen farines ecològiques no refinades i  massa mare amb llargues fermentacions. És el segon reconeixement que reben en poques setmanes, ja que a finals de juny va ser nombrada una de les millors pizzeries de l'Estat per la seva Napolitana.

Arxivat a