Argimon ja alerta de la sisena onada: «És molt probable que arribi»

El conseller de Salut considera que el 13 de setembre "el 100%" de catalans haurien d'haver rebut almenys una dosi de la vacuna

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon | Josep M Montaner
24 d'agost del 2021
Actualitzat a la 13:05h
"La sisena onada és molt probable que arribi". Ho ha dit el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio aquest dimarts en ser preguntat per la possibilitat d'evitar-la si el nombre de vacunats incrementa durant les pròximes setmanes. El conseller, però, recorda que "com més persones vacunades hi haurà, més es podrà controlar la sisena onada".

Tot i considerar que el 64% de població catalana vacunada amb pauta completa actualment és una bona xifra per encarar la tardor, Argimon ha recordat que "no es pot baixar el ritme", ja que actualment hi ha un "bon descens de contagis i les UCI i hospitals es buiden lentament". D'aquesta manera, el conseller ha recordat que hi ha disponibles moltes dosis de la vacuna i ha remarcat que ara "és un molt bon moment per posar-se aquesta vacuna".

Una altra dada a què s'ha referit Argimon és la necessitat d'encarar el curs amb més normalitat. "El 13 de setembre hauríem de tenir la població amb una dosi al 100%", ha manifestat, en la idea que aquests 20 dies que queden per la data s'activi de nou el ritme de vacunació que ha disminuït durant l'estiu.

Com fa habitualment, Argimon ha recordat que la vacuna no evita contagis, però sí que fa més difícil contagiar-se i, "molt important", els usuaris vacunats, si agafen la Covid, tenen menys probabilitat d’emmalaltir greu perquè "la vacuna funciona molt i molt bé". Això sí, el conseller ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva "durant el dia i durant la nit".

L'endemà de la resolució negativa que el TSJC ha fet de la petició del Govern d'aplicar el toc de queda a 62 municipis, Argimon ha defensat la protecció individual: "L’eina principal que tenim i que hem de continuar aplicant és la protecció". Des de Salut, però, segueixen defensant que la petició de toc de queda estava basada en mesures "estrictament sanitàries".