Històric: ple blaugrana en les nominades a millor futbolista de l'any

Tres jugadores del Barça es disputaran un dels màxims guardons a nivell europeu

Celebració del triplet del Barça
Celebració del triplet del Barça | FC Barcelona
19 d'agost del 2021
Actualitzat a les 18:30h
Lieke Martens, Alexia Putellas i Jennifer Hermoso. Ple blaugrana en el premi a millor jugadora de l'any que atorga la UEFA. Les jugadores del Barça van protagonitzar la temporada passada un triplet històric -Copa, Lliga i Champions- que ara es veu recompensat amb aquesta triple nominació. Al seu torn, Aitana Bonmatí i Caroline Graham Hansen han quedat en cinquena i sisena posició. La guanyadora es coneixerà el 26 d'agost.

No serà la primera victòria d'una blaugrana en aquest premi, ja que el 2017 la mateixa Martens també es va endur el guardó. La representació culer tampoc acaba aquí, i l'extècnic de l'equip, Lluís Cortés, també està nominat a millor entrenador. Cortés va ser rellevat aquest estiu en el càrrec pel seu segon, Jonatan Giráldez.
 

Les nominades blaugranes a millor jugadora de l'any Foto: UEFA


No serà tampoc el primer cop en què tres blaugranes monopolitzen un premi d'aquesta importància. Leo Messi, Xavi Hernàndez i Andrés Iniesta també van protagonitzar aquesta escena en la pilota d'or del 2010, que finalment va guanyar l'argentí. 11 anys després, la imatge es torna a repetir.