Catalunya cau de la zona de màxim risc de contagi al mapa de la UE

El país cau del nivell més elevat de risc després d'un mes i ja és una mica més segur fer-hi turisme

Turistes al centre de Barcelona
Turistes al centre de Barcelona | Gala Espín
19 d'agost del 2021
Actualitzat a les 19:03h
Catalunya cau de la zona de màxima risc de contagis i ja és una mica més segur fer turisme al país. El territori català va tenyir-se de vermell fosc el 15 de juliol en el mapa de risc que elabora el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) i s'havia mantingut en el màxim nivell fins aquest dijous 19 d'agost.

El punt més crític que marca aquest indicador és quan se superen els 500 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies (IA14). Com que actualment Catalunya es troba en aquest indicador en 364, el país baixa un nivell en el risc de contagi.
 

Mapa de risc de la Unió Europea a 19 d'agost Foto: ECDC


Els indicadors de la pandèmia a Catalunya fa aproximadament una setmana que van a la baixa, i si se segueix per aquest camí, la intensitat del color al mapa del nivell de risc elaborat per l'ECDC també disminuirà. El risc de fer turisme es rebaixa, però potser un pèl tard per salvar la temporada.

A la resta de l'Estat, els indicadors també van a la baixa i només es manté Andalusia i Extremadura com a zones de màxim risc, mentre que a Europa el nivell més alt es manté a la Catalunya Nord, a Grècia i a Irlanda.