Ensurt a la Rambla per una forta explosió en un hotel

Focs artificials i comparses en una plaça propera a l'establiment han desencadenat l'incident al centre de Barcelona, que ha provocat el desplegament dels Mossos d'Esquadra

16 d'agost del 2021
Actualitzat a les 15:17h
Desallotjament d'un hotel al centre de Barcelona.
Desallotjament d'un hotel al centre de Barcelona. | Europa Press
Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dilluns al matí l'Hotel Petit Palace de Barcelona per una forta explosió. El primer que s'ha fet ha estat establir un perímetre de seguretat al voltant de l'establiment, prop de la Boqueria.

El cos, al cap d'unes hores, ja ha descartat que es tractés d'un atemptat terrorista. La principal hipòtesi és la que s'ha acabat confirmant: els focs artificials i les comparses en una plaça propera han desencadenat l'incident. "Un conjunt de casualitats s'han ajuntat i han generat una situació d'alerta", ha apuntat Albert Batlle, tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona.

Coincidint amb el soroll de la deflagració, segons ha relatat Batlle, un home ha sortit corrent de l'hotel amb les mans plenes de sang. "Sembla ser que ha estat a causa d'una mampara de vidre que s'ha trencat", ha apuntat el regidor. Batlle ha volgut enviar un missatge de seguretat a la ciutadania i ha indicat que és comprensible que hi hagi un clima d'alarma social ara que fa quatre anys de l'atemptat de la Rambla. 

L'avís de la deflagració ha estat a les 12 del migdia i en el perímetre de seguretat hi estan treballant agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), de la Brigada Mòbil (BRIMO) i de Seguretat Ciutadana.