El pic de l'onada de calor arriba aquest dissabte

A partir de mitja tarda es podran veure ruixats amb ratxes de vent fortes a la meitat oest del país

Nens refrescant-se en una font
Nens refrescant-se en una font | Gala Espín
14 d'agost del 2021
Actualitzat a les 16:35h
Els termòmetres arribaran al seu punt més alt durant aquest dissabte, tercer dia de la primera onada de calor de l'estiu. I és que el dia ha començat més càlid que l'anterior, amb una matinada molt càlida i xafogosa i mínimes a primera hora que no han baixat dels 20 graus, més enllà del Pirineu.

Les temperatures avui es poden enfilar fins als 43 o 44 graus a la Catalunya Central o el pla de Lleida i els termòmetres poden marcar dos o tres graus més que ahir a les comarques de l'Ebre i Lleida. ​En aquest marc, el Servei Meteorològic de Catalunya ha decretat el grau màxim de perill, el 6, per l'onada de calor. 

A partir de mitja tarda, arribarà una massa de nuvolositat inestable que podrà deixar ruixats a la meitat oest del país, amb la possibilitat de ratxes de vent fortes. La previsió és que diumenge comenci a marxar la massa d'aire càlid causant de l'episodi de calor. Els models a mitjà termini indiquen que a partir de dilluns 16 la calor es normalitzarà progressivament. 

L’onada de calor, amb temperatures molt altes i uns valors d’humitat relativa molt baixos, generen un episodi de perill d’incendi forestal molt alt o extrem, especialment a la Catalunya Central i les comarques de BarcelonaProtecció Civil ha activat el pla d'emergències per incendis forestals com a mesura de previsió davant els focs que ja s'estan produint mentre que el Govern ha fet una crida a la responsabilitat davant el pitjor escenari de risc d'incendi en 18 anys.