Bartomeu envia una carta a Laporta criticant la seva «inacció» i es justifica amb la pandèmia

L'expresident del Barça reivindica els mandats amb Rosell, defensa el projecte de Barça Corporate i les negociacions iniciades amb Blackstone

Bartomeu, en una imatge d'arxiu
Bartomeu, en una imatge d'arxiu | FC Barcelona
13 d'agost del 2021
Actualitzat a les 20:37h
L'expresident del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha enviat una carta a l'actual president del club, Joan Laporta, en què critica la "inacció" de la junta actual. L'expresident també es defensa de la "nefasta gestió" de la qual el va acusar Laporta, i reivindica els mandats presidits per ell mateix i per Sandro Rosell. De fet, qui segons Bartomeu va deixar aquesta "herència nefasta" va ser Laporta el 2010.

En la missiva publicada per l'Agència EFE i recollida per diversos mitjans de comunicació, Bartomeu també recorda la importància del projecte Barça Corporate. Si l'actual junta ho hagués aprovat, segons explica, "hauria suposat una entrada de capital mínim de 220 milions", mentre que lamenta que "no hi va haver cap reacció" per part de Laporta. A més, defensa les negociacions iniciades amb el fons d'inversió Blackstone

Sobre el projecte de la Superlliga, reivindica que la seva junta va ser qui va assegurar-se de l'entrada del club -Bartomeu va anunciar la creació de la competició en el moment de dimitir-. "Vam deixar en mà dels socis una entrada neta de 350 milions d'euros el mateix maig del 2021", recorda l'expresident.

En la mateixa carta, Bartomeu no es pronuncia en cap moment sobre la marxa de Leo Messi del club blaugrana, però sí que retreu a Laporta que hagi deixat de reclamar els 16,5 milions en el litigi judicial que la junta de l'expresident mantenia amb Neymar. "Per què heu pres aquesta decisió contra els interessos del club?", es pregunta l'expresident, que defensa que les expectatives eren "favorables" pel club.

En resposta a les últimes declaracions de Laporta i la seva junta sobre la situació econòmica del club, Bartomeu demana que "es facin públics" els resultats de l'auditoria encarregada per Laporta i que es donin a conèixer les "irregularitats, si és que hi són".