Les millors sèries per veure d'una volada abans d'acabar l'estiu

Netflix, Amazon, Filmin, Movistar i Disney+ ofereixen produccions curtes i àgils per aprofitar els últims dies de les vacances

Produccions àgils i ràpides per veure durant els últims dies de vacances.
Produccions àgils i ràpides per veure durant els últims dies de vacances. | ND
28 d'agost del 2021
Actualitzat el 13 de setembre a la 13:08h

El segon estiu de la pandèmia ha suposat una desconnexió absoluta per a la gran majoria. Alliberar-se d'una rutina marcada per la Covid-19 ha suposat centenars de milers de viatges arreu (inclòs per tot Catalunya) de moltíssima gent. Tot i això, hi ha qui ha preferit mantenir-se al marge i seguir la majoria de recomanacions sanitàries (i de seguretat) per tal de no multiplicar els casos de coronavirus que ha provocat la variant Delta.

És en aquesta situació que molts han optat per plans molt més casolans, que incloïen una bona dosi de les plataformes com Netflix, Amazon Prime, Filmin, HBO o Movistar per tal de gaudir d'una bona dosi de desconnexió. A punt de tornar de les vacances i de l'arrencada de la rutina, us recomanem un conjunt de sèries que es poden devorar (pràcticament en dies, algunes en només un) per poder gaudir de les últimes fuetades de l'estiu:

El inocente
On? Netflix
Quants capítols té? 10

La primera sèrie dirigida per Oriol Paulo promet les delícies dels amants dels thrillers i de les històries de suspens. Executada amb la destresa característica del barceloní, la història avança amb una gran interpretació de Mario Casas, Aura Garrido i Alexandra Jiménez, molt ben acompanyats per José Coronado. Un producte al més pur estil Netflix: fàcil de consumir, àgil i amb girs de guió que mantindran l'espectador enganxat fins al final.

The Mandalorian
On? Disney+
Quants capítols té? 16

L'única història aliena a les pel·lícules de George Lucas (exceptuant l'última trilogia produïda per Disney, una veritable aberració) que val la pena. Pedro Pascal interpreta un dels millors personatges que ha dissenyat mai l'univers d'Star Wars, en un escenari posterior al de l'últim film on apareix Luke Skywalker. Un recopilatori de capítols molt ben filats, gairebé autoconclosious, que mereixeran els aplaudiments dels fanàtics però també poden incorporar nous adeptes a les galàctiques històries d'Star Wars.



Your Honor
A on? Movistar+
Quants capítols té? 10

Era molt difícil que Bryan Cranston se separés del personatge de Walter White a la sèrie Breaking Bad, però aquesta minisèrie de la CBS pot donar una nova perspectiva a les impecables habilitats interpretatives de l'actor. En una situació catastròfica per al seu fill, un jutge decideix actuar de manera ràpida, implacable (i al marge de la llei) per protegir-lo. Tensió dirigida per Peter Moffat i Edward Berger (responsable de Patrick Melrose).

Hotel Fawlty
On? Filmin
Quants capítols té? 16

Un clàssic immillorable de l'humor anglès que cal veure abans d'acabar les vacances per aixecar un somriure al mateix temps que es retorna a la rutina. Les aventures dels personatges a l'hora de gestionar un dels hotels més carismàtics de la història de la televisió marca un abans i un després en les sèries de comèdia de la producció televisiva. De la mà de John Cleese (protagonista, director i guionista), l'espectador es gronxarà de riure amb el matrimoni que regenta un hotel a la costa d'Anglaterra.

The Newsroom
On? HBO
Quants capítols té? 25

Recuperar la fe en el periodisme és un dels objectius més difícils que té la societat actual, però aquesta immensa, magnífica i pletòrica sèrie escrita (i dirigida) per Aaron Sorkin pot ajudar una mica en retornar la confiança en els periodistes. La sèrie, de tres temporades (cancel·lada per ser tan punyent amb casos reals) aborda una desena de temàtiques que van passar de veritat a través d'una redacció de notícies d'una cadena de televisió. És la millor sèrie sobre periodistes de la història.
 

Els principals protagonistes de la sèrie. Foto: HBO


The Hollow Crown
On? Amazon Prime
Quants capítols té? 7

Els amants de la història de la monarquia anglesa no poden deixar escapar aquesta minisèrie produïda per la BBC que aborda les vides de Richard II, Henry IV, Richard III i Henry V, quatre dels reis més importants que han governat mai a Anglaterra. La primera part de la sèrie explica el vessant més històric dels tres personatges; el segon, però, és el més interessant: la versió que va escriure William Shakespeare de tots tres. El repartiment és espectacular: Benedict Cumberbatch, Ben Whishaw, Jeremy Irons i Tom Hiddleston.

Derry Girls
On? Netflix
Quants capítols té? 13

Infinitat de sèries i pel·lícules han explicat el context històric, polític i social del conflicte entre Irlanda del Nord i el Regne Unit. Aquesta hilarant comèdia se centra en les vides de diverses adolescents que viuen en un institut del comtat de Derry, un dels més conflictius. Envoltades de militars, controls i nacionalismes a dojo, experimenten i creixen en una vida marcada per la ironia, l'humor àcid i l'histrionisme tan característic dels irlandesos.

On? Netflix
Quants capítols té? 7

Una de les millors minisèries que amaga la plataforma Netflix. Un repartiment espectacular en una història que barreja el clàssic western, una original història en un gènere mastegat i fortes pinzellades feministes en ple segle XIX. Jack O'Connell, Michelle Dockery, Jeff Daniels i Sam Waterston són els caps de cartell d'aquesta dramàtica (i bella) sèrie que delectarà la vista dels espectadors.

A on? Amazon Prime
Quants capítols té? 8

L'originalitat a vegades brilla per la seva absència en la majoria de noves sèries que apareixen a les plataformes. No és el cas d'Undone, una sàtira familiar-comèdia negra-thriller psicodèlic que farà les delícies de tots aquells que busquen una història nova, sorprenent i plena de frescor. A tot això se li suma un altre factor: l'animació que presenta la sèrie, innovadora, que dona un altre salt qualitatiu a tot el que vol explicar amb els seus vuit capítols. No decebrà a ningú.

Todas las criaturas grandes y pequeñas
On? Filmin
Quants capítols té? 6

Una de les minisèries més meravelloses que amaga Filmin. Delícia britànica, al més pur estil de produccions com The Durrell, que explica la història d'un veterinari escocès que marxa al camp anglès a treballar, en un petit poblet en l'època posterior a la Primera Guerra Mundial. Històries mundanes, afables i divertides que passen la mar de bé i aconsegueixen dibuixar un somriure a tothom que s'endinsa en els verds prats, les granges i els petits comerços de la sèrie.

On? Netflix
Quants capítols té? 7

Les pel·lícules són somnis que es fan realitat a través d'una pantalla. Són milers d'històries que commouen i emocionen els espectadors de tot el planeta. Sobre aquests fonaments es va construir la indústria cinematogràfica de Hollywood, afegint-hi tones de cinisme, un moralisme nord-americà que encara avui s'arrossega, i totes les pinzellades possibles de racisme, classisme, homofòbia i misogínia que amagaven actors, directors, productors i propietaris. Tota aquesta alineació d'odi social és tombada per la nova obra de Ryan Murphy i Ian Brennan, Hollywood, on responen a una de les majors preguntes que es fa l'ésser humà, aquest cop en referència al setè art: què hagués passat si...?
 

El càsting principal de «Hollywood» Foto: Netflix


Arde Madrid
On? Movistar+
Quants capítols té? 8

Trencadora, sense tabús i aire fresc. La producció de Paco León se centra en la visita de l'actriu Ava Gardner al Madrid de 1961, banyat d'un franquisme instaurat per tots els racons, una societat rovellada per les tradicions i una sexualitat desconeguda pel país. La crònica és arriscada i la perspectiva és molt atrevida, però el resultat és potent, bo i amb un humor ben murri. Inma Cuesta, Anna Castillo i la resta d'actrius que interpreten personatges com Carmen Sevilla o Lola Flores estan impecables.

Love, Death + Robots
On? Netflix
Quants capítols té? 26

Una de les produccions més originals i ràpides de veure que ofereix Netflix. Dues temporades de capítols que només segueixen tres temàtiques: l'amor, la mort i els robots. Poden ser-hi totes tres, dues o només una, però l'atractiu de la sèrie és que tots els capítols estan creats per autors diferents de països diversos. Cadascuna de les entregues té una animació concreta i cap té relació amb l'altre.

It's a sin
On? HBO
Quants capítols té? 5

Crònica de la vida i aventures de cinc amics al Londres dels anys 80, durant una dècada en què l'augment de la sida va causar estralls entre la població homosexual. En una forta crítica a les doctrines homòfobes -tant governamentals com socials- que encara existeixen, la minisèrie s'obre pas en un conjunt de personatges fantàsticament construïts, que narren a través del somriure i el dolor el que va viure (i patir) tot un col·lectiu.

Normal People
On? Starz (Amazon Prime)
Quants capítols té? 12

Una bonica història per tancar un dels estius pandèmics més estranys de les nostres vides. L'adaptació del llibre de la Sally Rooney ha complert les expectatives dels fans, de la crítica i de tots aquells seguidors dels serials romàntics. El duet interpretatiu dels joves protagonistes (Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal) ha estat un complet encert per vestir una producció molt curosa amb la trama que presentava Rooney. Senzilla i molt ben executada.