Tebas se'n surt a mitges: el fons CVC entra a la Lliga sense Barça i Madrid

La pluja de 2.700 milions d'euros pretesa pel president de la lliga espanyola exclou els quatre equips que s'hi han oposat

12 d'agost del 2021
Actualitzat el 13 d'agost a les 18:01h
Javier Tebas, en una imatge d'arxiu
Javier Tebas, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Victòria a mitges del president de la Lliga, Javier Tebas. El fons d'inversió CVC, que suposa una injecció de 2.700 milions d'euros a la competició espanyola, ha tirat endavant amb els vots a favor de 38 dels 42 equips que conformen l'assemblea de clubs. FC BarcelonaReial Madrid, Athletic Club i Oviedo són els únics que s'hi han oposat i que no formaran part d'aquesta inversió.

Així doncs, tant el club català com el madrileny mantenen els seus drets audiovisuals intactes. El fons d'inversió suposava una gran injecció econòmica als clubs, però a la vegada comprometia el 10% dels drets i dels ingressos dels clubs pels pròxims 50 anys. Precisament per aquest lligam de cinc dècades, els clubs presidits per Joan Laporta i Florentino Pérez respectivament s'havien oposat a la mesura.

D'aquesta manera, els 300 milions d'euros que havien de rebre Madrid i Barça del fons d'inversió queden aturats, i en els pròxims tres anys es podrien ingressar als respectius clubs si es repensen el seu posicionament i accedeixen a entrar al fons inversor. Tot això, evidentment, amb la mirada posada en l'objectiu dels dos clubs de posar en marxa un altre projecte, el de la Superlliga.

La Liga Impulso -com s'ha batejat el projecte- tira endavant, amb un Tebas que esquiva el primer escull per dur a terme el projecte amb CVC. Ara bé, res és definitiu encara. Laporta ja va advertir que refusava el pla per "no hipotecar el club" mentre que el Madrid ja va emetre un comunicat on advertia amb "accions legals, per via judicial i penal" si s'executava el projecte.

Al seu torn, la federació espanyola de futbol, presidida per Luis Rubiales -que ja ha topat amb Tebas en altres ocasions, va considerar dimecres en un altre comunicat "totalment il·legal" la maniobra de Tebas. El futur del futbol espanyol, doncs, es troba encara mol lluny de trobar un horitzó de consens.