ESTAFA

Alerta: nova estafa a través d'SMS i trucades falses del banc

La policia demana que sota cap circumstància es donin les dades personals i bancàries

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 12 d'agost de 2021 a les 11:05 |
Missatge de l'estafa bancària | NacióDigital
Alerta per una nova modalitat d'estafa bancària. Els ciberdelinqüents envien SMS falsos del banc i truquen a les víctimes fent-se passar per treballadors de l'entitat. D'aquesta manera, es guanyen la confiança de les persones per aconseguir les dades d'accés al compte bancari.

Primer de tot, envien un missatge a les víctimes que diu: "Estimat usuari, hem detectat intents d'accés sospitosos al seu compte, verifiqui les seves dades aquí" i adjunten un enllaç que suposadament porta a una pàgina d'accés al compte. A la pàgina falsa se sol·liciten les dades bancàries i personals, inclòs l'usuari i la clau d'accés al banc online. 


Posteriorment, l'estafador truca a la víctima per verificar les dades que es demanen a la pàgina falsa. D'aquesta manera, mostra una aparença professional i verifica l'accés al compte bancari, després ja pot fer transferències i pagaments

La policia adverteix que les entitats bancàries no demanen la clau secreta ni cap dada bancària o personal en cas de verificació. Per això, recomanen que si mai ens trobem amb un cas com aquest o similar, truquem al nostre banc. També ens hem de fixar amb el contingut dels SMS: si contenen arxius de descàrrega, faltes d'ortografia o estan mal estructurats, poden ser indicadors de que es tracta d'una estafa.

 


 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació