Els casos d'ansietat i depressió es dupliquen per culpa de la Covid-19

Un estudi de la Universitat de Calgary afirma que els dos col·lectius més afectats són els adolescents de més edat i les noies

per Victor Rodrigo, 11 d'agost de 2021 a les 19:35 |
Els adolescents de més edat, els més afectats | Europa Press
L'ansietat i la depressió són dues malalties mentals que afecten especialment la població jove de tot el món. Les conseqüències de la pandèmia del coronavirus han agreujat aquestes problemàtiques a nivells alarmants, segons la majoria d'associacions que combaten aquestes malalties. Ara, un nou estudi de la Universitat de Calgary, al Canadà, certifica que un percentatge alarmant de nens i adolescents pateix alguna mena de crisi relacionada amb les dues malalties mentals per culpa de la pandèmia.

Segons l'estudi, publicat a la revista mèdica JAMA Pediàtrics, els casos s'han duplicat a tot el món en comparació a l'època anterior a la pandèmia. "Un de cada quatre joves a tot el món experimenta símptomes de depressió clínicament elevats, mentre que un de cada cinc té símptomes d'ansietat clínicament elevats", explica la doctora Nicole Racine, psicòloga clínica i autora principal de l'anàlisi. "El més alarmant és que els símptomes s'estan agreujant amb el temps", assenyala. Els dos col·lectius més afectats són els adolescents de més edat i les noies."Sabem per altres estudis que els índexs de depressió i ansietat en els joves tendeixen a fluctuar amb les restriccions", afirma la doctora Sheri Madigan, coautora de l'article i psicòloga clínica de la UCalgary. "Estar socialment aïllat, allunyat dels seus amics, de les seves rutines escolars i de les interaccions socials ha demostrat ser molt dur per als nens", adverteix.


Els adolescents de més edat, en particular, es van perdre esdeveniments vitals importants, com graduacions, esdeveniments esportius i diverses activitats per a arribar a la majoria d'edat. "Aquests nois no s'imaginaven que quan es graduarien no es podrien acomiadar de la seva escola, dels seus professors o dels seus amics, i ara estan passant a una cosa nova", explica Racine, que ho associa a un "procés de dol".

L'estudi és una metaanàlisi que reuneix dades de 29 estudis diferents de tot el món, on van participar 80.879 joves de tot el planeta.

 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació