La ultradreta espanyola censura un concert de Zahara a Toledo per «ofensa extrema a la Verge»

L'ajuntament de la ciutat cedeix a les pressions de Vox i retira el cartell de l'actuació

Zahara, en una imatge promocional del disc
Zahara, en una imatge promocional del disc | Zahara
11 d'agost del 2021
Actualitzat a les 18:30h
La ultadreta espanyola està decidida a fer caure el concert de la cantant Zahara de les festes majors de Toledo "per haver ofès la Verge". Per ara, però, han aconseguit que l'ajuntament de la ciutat cedeixi a les pressions i hagi decidit retirar el cartell de l'actuació. La portaveu de Vox a l'ajuntament castellanomanxec ha exigit la suspensió de l'actuació perquè "ataca la llibertat religiosa de la majoria de ciutadans de Toledo". Asseguren que el govern de Pedro Sánchez "és còmplice" de "l'ofensa extrema" contra la Verge i de "l'atac directe als sentiments religiosos".

El punt de la discòrdia és el cartell promocional del concert de Zahara, una de les cantautores més conegudes del panorama espanyol. En aquest, l'andalusa va vestida com "una santa" i duu una bandana al tors on es pot llegir la paraula "Puta". Té diverses versions del cartell, on també apareix fumant. Tot va lligat al nou disc que va estrenar la cantant, que es titula precisament "Puta" i ataca el masclisme que han rebut les dones al llarg dels segles.

El partit d'ultradreta assegura que "si no se suspèn el concert i es retira el cartell es demostrarà que l'Ajuntament de Toledo està ple de persones de l'esquerra més rància i fastigosa possible". Centenars de persones, entre elles diverses celebritats, han reclamat a Twitter anar al concert de Zahara i han promocionat, encara més, el cartell i el disc.
 
 

No és el primer concert, a Toledo, que Vox i la ultradreta espanyola han volgut censurar. El raper Frank-T, conegut per ser un dels presentadors de Ràdio 4 i un dels promotors musicals de hip-hop més reconeguts de tot l'Estat, va ser vetat pels xenòfobs perquè havia estat un dels autors de la cançó Los borbones son unos ladrones. La cançó va ser estrenada fa uns anys, però el veto de Vox va arribar el juliol passat, també, per un concert a la ciutat.