Maniobra de socis del Barça per frenar el fitxatge de Messi pel PSG

Un advocat francès lidera una iniciativa perquè els parisencs retin comptes davant la justícia francesa i la Comissió Europea

Leo Messi, molt emocionat
Leo Messi, molt emocionat | Europa Press
09 d'agost del 2021
Actualitzat a les 15:39h
El fitxatge de Leo Messi pel PSG és qüestió de dies, i potser d'hores. Davant la notícia, un grup de socis del Barça s'està preparant amb una maniobra d'última hora per batallar legalment la incorporació de l'astre argentí a l'equip francès i aquest diumenge han anunciat les seves intencions de recórrer a Europa.

L'advocat francès Juan Branco ha anunciat que, "en nom dels socis del FC Barcelona", emetrà una queixa davant la Comissió Europea i demanarà la suspensió provisional del contracte de Messi "per via judicial i administrativa" a la Cort d'Apel·lacions de París.

Branco explica que les ràtios de "fair-play financer" del PSG són molt pitjors que les del Barça -99% contra 54%- i per això considera que, si l'equip català no ha pogut renovar Messi, els francesos tampoc haurien de poder contractar-lo. Per això, considera "inconcebible" que aquest fair-play serveixi per "agreujar la deriva cap al futbol business", el que, segons diu Branco, "instrumentalitza el futbol per potències sobiranes i desvirtua les competicions".

Les denúncies, explica l'advocat a través d'un fil de Twitter, es presenten en jurisdiccions franceses i europees, i no espanyoles, perquè és l'àmbit d'actuació de l'equip jurídic del qual forma part. Més enllà de l'anècdota, el cas és previsible que tingui poc recorregut.