nova estafa

Has rebut aquest SMS sobre WhatsApp? Alerta per una nova estafa que et roba el compte

Els cibercriminals poden accedir a totes les dades d'un usuari amb una sola resposta

per Victor Rodrigo, 4 d'agost de 2021 a les 12:52 |
La nova estafa pot robar-te el compte de WhatsApp | Adrià Costa
Les estafes a través dels dispositius mòbils o a través de les xarxes són un maldecap constant per a les forces policials, les empreses de ciberseguretat i sobretot, per als usuaris. La companyia ESET ha advertit d'una nova estafa que busca robar als usuaris el seu compte de WhatsApp a través d'un SMS fraudulent.

Com ataquen els mòbils? Els hackers responsables d'aquesta pràctica il·legal es fan passar pel suport tècnic del servei de missatgeria. Envien un SMS directament al seu telèfon mòbil i li comuniquen, mentint, que el seu número, vinculat a WhatsApp, ha estat registrat en un compte nou.


A continuació, i per comprovar que la persona a la qual s'estan dirigint és la persona propietària del compte, els cibercriminals li demanen que els reenviï un codi de seguretat format per sis dígits que rebrà via SMS. Si la víctima envia el codi de sis dígits per verificar la seva identitat, haurà perdut totalment el control sobre el seu compte de WhatsApp i els cibercriminals podran iniciar sessió amb el seu número de telèfon.


A través d'aquest robatori podran suplantar completament la víctima a través del seu WhatsApp sense que hi pugui fer res. Des d'allà accedirien a informació privada, comptes bancaris, dades, números d'altres persones, imatges...

Com es pot evitar? Des de la companyia de ciberseguretat avisen als usuaris que cal estar molt atents a tots els SMS que es reben. En cas de veure-ho a la safata d'entrada, aconsellen que ho eliminin immediatament "amb l'objectiu d'evitar una bretxa de seguretat", com assenyalen en un comunicat. També recorden que és impossible que s'utilitzi el número de la potencial víctima per registrar un nou compte, ja que WhatsApp només permet disposar d'un compte per número de telèfon registrat. 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació