Netflix: les millors estrenes de sèries i pel·lícules de l'agost

L'últim mes de les vacances d'estiu arriba carregat de novetats i noves temporades de sèries: "Valeria", "Vivo", "The Chair" o "Beckett" són les principals novetats

John David Washington i Alicia Vikander, protagonistes de «Beckett»
John David Washington i Alicia Vikander, protagonistes de «Beckett» | Netflix
04 d'agost del 2021
Actualitzat el 05 d'agost a les 12:32h

Les vacances d'estiu arriben al seu clímax a l'agost. Tothom busca desconnectar de la feina, de la rutina i de la monotonia, però les plataformes ofereixen un pla alternatiu si, en plena pandèmia de Covid-19, no es vol viatjar i es vol gaudir més de quedar-se a casa. Netflix aterra aquest mes amb una fornada de novetats de sèries i cinema que faran les delícies de qualsevol espectador, donada la seva diversitat.

Les estrenes de noves sèries (també documentals i true crimes) com Valeria, Hit & Run o The Chair, dels responsables de Game of Thrones; sumada a les noves pel·lícules que arriben a la plataforma: Beckett, Vivo, The Witcher o Pray Away són les principals novetats que hem seleccionat de les desenes d'estrenes que arriben a la plataforma.

1. Pray Away (3 d'agost)



Documental d'èxit als Estats Units que aterra aquest mes a la plataforma. L'obra, presentada al Festival de Tribeca, explica la història de superació de diverses persones que van formar part d'una associació catòlica que afirmava que "l'homosexualitat es podia curar gràcies al fet de resar". El film confronta els supervivents amb els antics membres d'aquesta associació ultracatòlica i homòfoba.
 

2. Vivo (6 d'agost) 



El nou film musical de l'aclamat Lin-Manuel Miranda (autor de Hamilton), que compon les cançons i va crear la història. Es tracta d'una aventura animada que narra la vida del Vivo, un kinkajú («ós de la mel» de la selva tropical) dotat d'un brillant talent per a la música que busca la forma de viatjar des de l'Havana fins a Miami per lliurar-li una cançó a l'antic amor del seu adorat amo.
 

3. Hit & Run (6 d'agost) - sèrie



Una de les noves apostes de Netflix per a l'estiu és aquesta sèrie d'acció, intriga i thriller provinent d'Israel. La producció, en col·laboració directa amb els Estats Units, explica la història d'un home que intenta venjar i aclarir la mort (o assassinat) de la seva dona, atropellada per un cotxe que fuig sense mirar enrere.

 

4. Untold - Secretos del deporte (10 d'agost)



Sèrie documental de cinc parts que relata històries molt conegudes del món de l'esport, i molt polèmiques. La virtut d'aquesta producció és parlar amb tots els implicats per intentar donar una visió alternativa, diferent o radicalment oposada del que es coneix com a versió "oficial" o la qual ha quallat en l'imaginari públic. Des de la història d'atletisme de Caitlyn Jenner a la baralla més sonada de la història de l'NBA.
 

5.Beckett (13 d'agost)

La millor estrena de cinema del mes per part de Netflix arriba amb aquest film d'acció protagonitzat per John David Washington (Tenet, Malcoml & Marie). És l'òpera prima del director italià Ferdinando Cito Filomarino, que explica la història d'una parella de nord-americans que decideix passar unes vacances a Grècia. En el transcurs del viatge, després d'un accident de cotxe, el protagonista es troba en una situació radicalment diferent, sense ni rastre de la seva parella i perseguit per gent que desconeix.
 

6. Por siempre jamás (13 d'agost) - minisèrie



Un jove de trenta i tants anys creia que havia aconseguit enterrar la terrible tragèdia en què van morir les dues persones que més volia: el seu primer amor i el seu germà. Deu anys després, la seva vida torna a tenir sentit gràcies a l'amor d'una nova noia. Però quan aquesta desapareix durant el funeral de la mare del jove, aquest s'haurà d'enfrontar a les veritats que li van ocultar tant amics com familiars. Una de les minisèries de major renom de França del 2021.
 

7. Valeria (13 d'agost) - sèrie



Segona temporada de l'exitosa sèrie espanyola que adapta les novel·les d'Elisabet Venavent. En aquesta nova fornada de capítols, Valeria s'haurà d'enfrontar a una decisió que podria marcar el seu futur com a escriptora: amagar-se després d'un pseudònim i viure finalment de la seva professió o renunciar a la publicació de la seva novel·la i seguir esprement l'inesgotable món dels contractes porqueria.
 

8. Memorias de un asesino: Las cintas de Nilsen (18 d'agost) - sèrie documental



En el més pur estil true crime, una de les fórmules que ha triomfat més en la plataforma Netflix, arriba aquesta sèrie documental sobre un dels criminals més mortífers de la història moderna dels EUA. L'assassí en sèrie Denis Nilsen relata la seva vida i els atroços crims que va cometre, i tot queda gravat en esgarrifoses cintes d'àudio
 

9.The Chair (20 d'agost)



Una de les sèries més esperades de l'any a Netflix. Aquesta nova comèdia dramàtica està creada pels guionistes David Benioff i D.B. Weiss, responsables de la franquícia Game of Thrones a l'HBO. És la seva primera producció per a Netflix i al capdavant de la sèrie hi trobem Sandra Oh, la coprotagonista de Killing Eve. La trama del serial se centra en el departament d'anglès d'una prestigiosa universitat.
 

10. The Witcher: Nightmare of the Wolf (23 d'agost)

Cartell promocional del film Foto: Netflix


Primer spin-off en format cinema de la sèrie The Witcher, una de les produccions de major èxit dels últims anys a Netflix. Es tracta d'una pel·lícula d'animació realitzada per l'Studio Mir (The Legend of Korra), amb guió de Lauren Schmidt, i Beau DeMayo, responsables de la sèrie original. Tota la història es basa, com passa en la producció anterior que protagonitza Henry Cavill, en les novel·les d'Andrzej Sapkowski