El cost de la vida a Barcelona és un 20% més car que a la mitjana de ciutats de l'Estat

La principal diferència és la despesa en habitatge, sent el lloguer un 82% més car que a les altres d'àrees urbanes

Una pancarta anuncia pisos de lloguer a la  Vall d'Hebron
Una pancarta anuncia pisos de lloguer a la Vall d'Hebron | Ricard Novella
NacióDigital
02 d'agost del 2021
Actualitzat a la 13:15h
El cost de viure a Barcelona va ser gairebé un 20% més elevat que la mitjana d'altres ciutats de l'Estat el 2020, segons l'informe L'índex del cost de la vida a les ciutats que ha publicat el Banc d'Espanya dilluns. Una situació que segons l'estiu la ciutat comparteix amb Madrid.

D'acord amb l'anàlisi, el ciutadà mitjà de la capital catalana necessitaria 1.200 euros per poder tenir el mateix poder adquisitiu de què gaudiria amb 1.000 euros a la resta de ciutats espanyoles. La principal raó que explica la diferència del cost de vida és la despesa en habitatge, especialment, ja que les diferències de preu de lloguer que són molt més grans que les dels béns i serveis.

L'estudi assegura que el cost dels arrendaments a Barcelona i Madrid van ser un 82% més cars que la mitjana de la resta d'àrees urbanes el 2020. A Barcelona el preu del lloguer durant l'any passat va arribar a fregar els 1.000 euros.

La mitjana anual de preu d'arrendament va ser de 965 euros mensuals, segons dades de la Generalitat. El primer trimestre el preu mitjà va ser de 980 euros, el segon 960, el tercer 979 i el quart 939.

Així doncs, la despesa en habitatge explica més de dos terços de la diferència de preus entre la capital catalana i l'espanyola i la resta de ciutats.
Arxivat a