Medalla d'or i rècord mundial d'una blaugrana als Jocs Olímpics

La veneçolana Yulimar Rojas ha aconseguit la primera posició al triple salt femení amb una marca històrica de 15,67 metres

Yulimar Rojas a l'Estadi Olímpic de Tòquio.
Yulimar Rojas a l'Estadi Olímpic de Tòquio. | FC Barcelona
01 d'agost del 2021
Actualitzat a les 16:27h
Medalla d'or i rècord mundial amb sabor blaugrana als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. L'atleta de Veneçuela i del FC Barcelona, Yulimar Rojas, ha aconseguit aquest diumenge la primera posició a la prova de triple salt femení. Ho ha fet amb una marca històrica de 15,67 metres, superant l'anterior rècord del món, marcat per la ucraïnesa Inessa Kravets l'any 1995, i que es trobava en 15,50 metres.

La veneçolana era la gran favorita i ja en el primer salt s'ha assegurat l'or olímpic, amb una marca de 15,41 metres. En la resta d'intents, l'atleta del Barça ja ha cercat superar la millor marca mundial, i ho ha aconseguit en l'últim intent. Així doncs, el nou rècord del món ha estat superat per 17 centímetres.

Amb només 25 anys, Yulimar Rojas ja fa diverses temporades que representa al FC Barcelona, ​​on va arribar després dels Jocs Olímpics de Rio 2016 en què va aconseguir la plata olímpica. A més, Yulimar Rojas acumula múltiples reconeixements internacionals, col·leccionant títols mundials de pista coberta i a l'aire lliure, a més de comptar amb els rècords del món d'ambdues competències.