El Bicing incorporarà un miler més de bicicletes elèctriques abans d'acabar l'any

Gairebé la meitat dels 7.000 vehicles seran d'aquest tipologia per la "bona acollida" entre els usuaris

Una usuària del Bicing
Una usuària del Bicing | Adrià Costa
NacióDigital
01 d'agost del 2021
Actualitzat a la 13:41h
El servei del Bicing incorporarà un miler més de bicicletes elèctriques aquest 2021, tal com ha anunciat aquest diumenge l'Ajuntament de Barcelona. D'aquesta manera, n'hi haurà un total de 3.000 d'aquesta tipologia de les 7.000 que hi ha en circulació per la capital catalana

Aquest increment es farà transformant les mecàniques, gràcies  al disseny intel·ligent de les bicis i instal·lant un sistema elèctric de manera molt senzilla. El consistori ho ha justificat per la "bona acollida" que ha tingut, amb un 36% de viatges actuals i una rotació mitjana és de vuit o nou trajectes diaris.

Actualment, hi ha 128.489 persones abonades, després que en el segon semestre de 2020 s'hi sumessin 47.000 usuaris més. El 18% de les últimes noves altes provenen dels barris on fins ara no hi havia cap estació com la Marina del Prat Vermell, Trinitat Nova, Canyelles, la Vall d'Hebron, Vallcarca i els Penitents, la Clota, el Carmel, el Verdum, les Roquetes i Ciutat Meridiana. En aquests moments, el servei compta amb 519 estacions, 97 més que fa dos anys, cosa que suposa un augment del 23% en la cobertura territorial dins la ciutat.

El passat mes de maig, es van superar els 1,4 milions de desplaçaments mensuals, la xifra més alta dels últims tres anys. I en els primers sis mesos d'enguany s'ha arribat a set milions, un 23% més respecte al 2019 i la previsió és que aquest 2021 se superin els 14 milions. El 18% del creixement dels viatges correspon a barris que no estaven integrats a Bicing anteriorment i diàriament es fan més 45.000 viatges.

Més del 90% l'usa setmanalment
Els abonats a les bicicletes del Bicing en un 96% admet que les utilitzen setmanalment i un 64% a diari. El perfil d'aquestes persones és home, en un 54,7% dels casos, amb una edat mitjana de 38 anys. El grau de satisfacció, segons l'enquesta duta a terme el passat mes de gener, va situar en nou de cada deu usuaris i en va destacar la sostenibilitat com el primer motiu per adherir-se. 

 
Arxivat a