Arxivada la investigació contra Colau per subvencions atorgades a entitats socials

La Fiscalia no hi veu indicis de delicte en la denúncia presentada per l'associació Abogados Catalanes por la Constitución

Ada Colau, en una imatge d'arxiu
Ada Colau, en una imatge d'arxiu | ACN
30 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:23h
La Fiscalia ha arxivat la investigació contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per subvencions atorgades a entitats socials. Ho ha avançat elDiario.es i ho ha pogut confirmar NacióDigital. L'associació Abogados Catalanes por la Constitución va denunciar un conjunt de subvencions a l'Observatori DESC, la PAH, l'Aliança contra la Pobresa Energètica i Enginyeria Sense Fronteres perquè considerava que eren irregulars.

La denúncia assegurava que les entitats que van rebre les subvencions van cometre suposats delictes de prevaricació, frau en la contractació, tràfic d'influències i malversació. La mateixa alcaldessa Colau va assegurar el març d'aquest any que no hi havia cap mena de causa possible i que tot estava dins del marc de la legalitat. Ara, la Fiscalia ho ha descartat i ha arxivat la causa.

Colau ja va remarcar en el moment d'assabentar-se de la denúncia que el conveni de col·laboració amb aquestes entitats socials provenia de la legislatura de Xavier Trias al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona, descartant així cap influència del seu govern.

A banda de Colau, l'associació també havia denunciat la quarta tinent d'alcaldia de l'ajuntament, Laura Pérez, les exregidores de Barcelona en Comú durant el passat mandat Gala Pin i Laia Ortiz, i la directora de l'Observatori DESC, Irene Escorihuela. Colau havia treballat al DESC abans de ser alcaldessa.

El regidor de Drets i Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, valora molt positivament l'arxivament d'una investigació basada "en acusacions falses". Assegura que totes les subvencions van passar tots els controls interns "com tota la resta". Serra carrega contra la denúncia, afirmant que "no és casualitat que s'hagi posat el focus en aquestes entitats en concret".

"Hem rebut una desena de denúncies com aquesta, totes elles presentades per multinacionals o lobbies d'ultradreta. Totes han estat arxivades", sentencia Serra. Considera que la intenció d'aquestes denúncies no són més que "un atac" contra les entitats socials i el govern municipal de Barcelona.