Les platges de Catalunya on pots portar el gos sense problemes

Nació recopila en un mapa interactiu els llocs del litoral català on es permet la presència d'animals

Un espai per a gossos al Maresme
Un espai per a gossos al Maresme | Ajuntament del Masnou
Nació
19 de juliol del 2023
Actualitzat a les 17:29h
Sovint els propietaris de gossos tenen dificultats per trobar platges on anar amb els seus animals a l'estiu. En moltes està prohibit o molt restringit dur animals, però en una vintena de platges catalanes està regulada la presència de gossos i, fins i tot, hi ha serveis específics per a ells. Nació les recopila en aquest mapa interactiu.


 

Platja de la Rubina, Empuriabrava-Castelló d'Empúries (Alt Empordà)


La platja, de sorra fina, forma part del Parc natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Encara que normalment el vent bufa fort en aquesta zona, les temperatures són agradables, sobretot a l'estiu. La Rubina va ser la primera platja de tot l'estat espanyol en la qual es va permetre l'entrada de gossos. Per això, segurament és el lloc més preparat i que més serveis té per gossos. La platja és objecte de diversos programes de restauració dels ecosistemes –dunes, llacunes costaneres- així com de la seva estructura i composició paisatgística.
 

Platja del Rec del Molí de l'Escala. Foto: Visit l'Escala

Platja Rec del Molí, Empúries-L'Escala (Alt Empordà)


Es tracta d'una petita cala semi urbana molt propera al nucli de l'Escala i a les ruïnes d'Empúries. Té una longitud de 370 metres i està formada per sorra fina i daurada. L'aigua és tèrbola a causa de l'arrossegament de materials orgànics.
 

Platja de Sant Jordi, Llançà (Alt Empordà)

Aquesta petita platja de roca, de 95 metres quadrats, està situada a la Costa Brava del nord. Destaca per ser de sorra, roca i pedres, i per no tenir restriccions horàries per a gossos.
 

Platges de Port de la Vall i platja de la Ribera, El Port de la Selva (Alt Empordà)

Aquestes cales tampoc tenen restriccions horàries. La del Port de la Vall és molt a prop d'un càmping familiar que, fins i tot, hi té accés directe. En canvi, la de la Ribera només té una àrea destinada als animals. Té algunes normes, com ara recollir els seus excrements, tenir el gos controlat en tot moment i els de raça potencialment perillosa, han de dur morrió. A més a més, han d'estar censats en el municipi on resideixen habitualment.
 

Platja de Griells, l'Estartit-Torroella de Montgrí (Baix Empordà)

L'espai, de 600 metres quadrats, està situat a tocar d'un càmping i entre la urbanització els Griells i la platja de la Pletera –on anteriorment hi havia l'espai reservat a gossos-. La sorra és fina i daurada i es pot contemplar perfectament les illes Medes, un espai natural protegit.
 

Platja de Griells a l'Estartit Foto: Turisme Costa Brava

 

Cala del niu, Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà)

És una de les últimes incorporacions a les platges que permeten gossos i, alhora, també és una de les més petites. Amb x metres quadrats, és acaball de la cala Maset i la cala del Cranc, tot just a tocar de la platja de Sant Pol i només permet un màxim de cinc gossos.
 

Platja Pere Grau, Palamós (Baix Empordà)

Amb una longitud de només 15 metres, la platja de Pere Grau és un espai que accepta animals tot l'any des del 2021. Fora de la temporada de bany, permet portar els gossos a la platja Gran de Palamós.
 

Platja de Poblenou, Pineda de Mar (Maresme)

Pineda de Mar manté una zona reservada per als gossos a la platja de Poblenou, just davant el càmping Caballo de Mar. Disposa d’un tancat de més de 100 metres quadrats i dutxes, obert els 365 dies de l'any.
 

L'espai per a gossos a Arenys de Mar. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar

Platja de la Picòrdia, Arenys de Mar (Maresme)

Arenys de Mar ha habilitat per segon any un espai tancat per a gossos a la platja de la Picòrdia. Està limitat als animals censats a l'Ajuntament i per als de propietaris que tinguin segona residència a la vila. A més, els cans han de dur un mocador específic. La zona disposa de dutxa i font.
 

Platja de Ponent, Mataró (Maresme)

En aquest cas, la totalitat de la platja no està destinada als gossos, només un 50%. La zona que podeu fer servir està degudament senyalitzada i tancada. Una de les principals novetats de l'espai és que des de l'any passat hi han instal·lat una dutxa per als animals, que ara pot no funcionar per la sequera.
 

Platja de la Conca, Malgrat de Mar (Maresme)

A menys de 80 quilòmetres de Barcelona, la platja de la Conca està situada a la costa del Maresme. Amb una superfície de 1.200 metres, és la més llarga de Malgrat, la qual cosa li permet tenir un aforament màxim de 150 persones.
 

Platja del Masnou (Maresme)

L'Ajuntament del Masnou ha habilitat 400 metres de la platja per a gossos. Concretament, és el tram entre Can Teixidor i el límit amb el terme de Montgat. La superfície oscil·la entre els 1.600 i els 5.000 metres quadrats.
 

La platja de gossos de Barcelona. Foto: Ajuntament de Barcelona

Platja de Llevant, Barcelona (Barcelonès)

El 2016 l'Ajuntament de Barcelona va habilitar un petit espai per poder portar els gossos. Es tracta d'una platja d'uns 1.200 metres quadrats d'extensió amb sorra fina.
 

Cala Vallcarca, Sitges (Garraf)

És una platja aïllada de 15 metres d'ample i 65 metres de llargada. Es troba en una zona industrial, davant de la fàbrica de ciment.
 

Platja de les Salines, Cubelles (Garraf)

Cubelles ha habilitat un tram de la platja les Salines per anar amb gos en qualsevol època de l'any i sense restriccions horàries. Es tracta de 450 metres lineals de sorra fina situada al costat de la torre de la central tèrmica.
 

Platja de Cambrils per a gossos. Foto: Ajuntament de Cambrils
 

Platja de la Riera d'Alforja, Cambrils (Baix Camp)

El 2016 Cambrils va habilitar la platja per gossos i enguany repetirà. Es tracta d'un tram localitzat al costat de la riera d'Alforja, entre el passeig de les Palmeres i un petit bosquet. Aquest 2017 s'han millorat les instal·lacions, per exemple, amb la col·locació d'una dutxa pels canins
 

Cala del Cementiri, l'Ametlla de Mar (Baix Ebre)

És una cala urbana petita: fa 20 metres de llargada i 15 d'amplada. És fàcil accedir-hi a peu i amb cotxe, i destaca per les roques que l'envolten. De fet, és una de les cales més pedregoses de l'Ametlla de Mar, juntament amb la de Llobeta i la d'Arandes.
 

Platja de Bon Caponet, l'Ametlla de Mar (Baix Ebre)

Aquesta platja de l'Ametlla de Mar és un indret semiurbà i molt tranquil, d'uns 50 metres de llargada i catorze d'ample. La zona no és gaire popular entre els banyistes, ja que el sòl és pedregós i té moltes algues. L'Ajuntament va decidir adaptar la cala arran de la iniciativa de permetre l'accés dels gossos a la platja.
 

Bassa de l'Arena, Deltebre (Baix Ebre)

Es troba a Deltebre, al Parc natural del Delta de l’Ebre. S’hi arriba anant amb cotxe des de Deltebre en direcció Riumar. Poc abans d’entrar al nucli, hi ha una rotonda on està senyalitzada la Bassa de l’Arena. És una platja verge, extensa i aïllada de sorra fina i aigües tranquil·les.
 

La platja d'Alcanar apta per a gossos. Foto: Ajuntament d'Alcanar

Platja de la Platjola, Alcanar (Montsià)

Aquesta platja té una amplada d’entre cinc i quinze metres, i 300 metres de longitud. Es tracta d’una platja de còdols petits i és l’única de la costa d’Alcanar apta per a gossos. Forma part del conjunt de platges i cales anomenades de les Timbes, amb valor ambiental i ecològic elevat. Per aquest motiu ostenta la distinció de "platja verge".
 

Platja de les Barques, Colera (Alt Empordà)

Petita platja de sorra i grava. Ideal per als amants de la tranquil·litat. 
 

Platja de les Barques a Colera Foto: Turisme Costa Brava

 

Cala de la Torrota, Roda de Berà (Tarragonès)

Es tracta d'una petita cala de difícil accés de Roda de Berà. Precisament per això, acostuma a estar força buida i hi ha molt espai perquè juguin els gossos. La podreu trobar a cavall de la platja Llarga i la Punta d’en Guineu. Vigileu, però, perquè quan hi ha marea alta la platja canina gairebé desapareix. Així i tot, és un bon lloc per gaudir amb els animals, ja que tampoc hi ha restriccions horàries.
 

Platja Punta del Riu, Mont-roig del Camp (Baix Camp)

La platja es troba a l'extrem sud de Miami Platja, al costat de la desembocadura del riu Llastres. Un bon lloc per anar amb tota la família.

[NOTA Les regulacions sobre la presència de gossos són canviants. Preguem que notifiqueu qualsevol error o omissió al correu electrònic [email protected]]