MAPA Els 163 municipis on s'aplica el toc de queda

El confinament nocturn, que s'allargarà una setmana més si ho avala la justícia, afectarà ara 162 municipis; l'executiu assenyala que la mesura s'està mostrant "efectiva" per reduir els contagis

Control de carretera dels Mossos.
Control de carretera dels Mossos. | Juanma Peláez
29 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:19h
El toc de queda s'allargarà, com a mínim, fins al 6 d'agost. El Govern sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'aval al confinament nocturn per continuar frenant la corba de contagis i hospitalitzacions de les últimes setmanes. Segons ha indicat la portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, la situació als centres hospitalaris és "crítica" i s'acosta al "límit", de manera que han "fet cas" als experts a l'hora de prorrogar el toc de queda. Una mesura, ha indicat, que està ajudant a reduir la interacció social i el ritme dels contagis.

El confinament nocturn afectarà a partir de dilluns vinent 163 municipis, dos menys que fins ara, després que aquest dijous s'afegís Castell-Platja d'Aro a la llista. En un principi, a la llista s'hi havien sumat municipis com Figueres, però en cauen Sitges, Roses i Tàrrega. Un total de 126 d'aquestes localitats són les que es troben al costat de les ciutats amb una incidència més alta.

El toc de queda afecta aquells municipis que tenen una incidència acumulada de 400 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies, un risc que és considerat "extrem" segons els criteris del govern espanyol. El confinament nocturn es va recuperar oficialment el 14 de juliol i va entrar en vigor el mateix dia 16, que és quan el va avalar el TSJC, que també va validar-ne la pròrroga la setmana passada, en consonància amb la demanda feta pel Govern.

Les UCI dels hospitals catalans segueixen tensades al màxim, amb nous ingressos cada dia. Aquest dimarts tampoc ha estat una excepció en plena cinquena onada, ja que el Departament de Salut ha registrat l'ingrés de 25 pacients greus. El total de persones a les UCI ja és de 525. Pel que fa als ingressos a planta, en comparació amb el centenar registrat ahir, avui només se n'han notificat 2. En paral·lel, Salut ha notificat 5.487 nous contagis confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l'inici en 817.954.

L'Rt baixa tres centèsimes i se situa en 0,88. El risc de rebrot disminueix 62 punts, fins als 976, encara en xifres numèricament molt preocupants si es comparen amb el que passava fa tan sols un mes, abans d'aixecar les restriccions. S'han notificat 58 morts i el total de defuncions des de l'inici de la pandèmia arriba a 22.490. El 18,20% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies passa de 1.164,49 a 1.136,95, mentre que a set dies passa de 528,47 a 508,76.