El Govern prohibeix les trobades de més de 10 persones tot l'estiu

La Generalitat preveu mantenir el tancament d'establiments a dos quarts d'una de la matinada fins al setembre

Gent amb mascareta al centre de Barcelona
Gent amb mascareta al centre de Barcelona | Adrià Costa
22 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:07h
El Govern ha anunciat aquest dijous que mantindrà durant tot l'estiu la prohibició de fer trobades de més de 10 persones. La portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, ho ha anunciat en la roda de premsa de seguiment de les dades epidemiològiques. També ha avançat que la Generalitat vol mantenir l'horari de tancament d'establiments comercials i de restauració a dos quarts d'una de la matinada fins al setembre.

"Les properes setmanes seran molt complicades, la quantitat de contagis continua sent alta i la pressió hospitalària no deixa de pujar", ha afirmat Plaja. Segons les darreres dades oficials, als hospitals catalans hi ha gairebé 2.000 ingressats a planta i 440 en llits d'UCI, 36 més que ahir. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha previst que la setmana que ve els ingressats crítics pugin fins als 500.

Aquest dijous Salut ha notificat 7.585 nous casos confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l'inici en 794.130. L'Rt baixa 2 centèsimes i se situa en 0,97. El risc de rebrot disminueix 11 punts, fins als 1.165. S'han notificat 17 morts més i el total des de l'inici de la pandèmia arriba a 22.369.

En aquest context, Plaja ha defensat que encara s'està "lluny" de la possibilitat de relaxar mesures. La portaveu ha deixat fora de les previsions el toc de queda, que el Govern preveu prorrogar cada set dies sempre que compti amb l'aval necessari del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. 

De moment l'alt tribunal ha donat llum verda a l'allargament de la mesura a 165 municipis a partir d'aquest divendres a la nit. Així ho ha confirmat la portaveu del Govern durant la roda de premsa d'aquest dijous.

Argimon ha donat més importància al compliment de les mesures de prevenció que al procés de vacunació, a l'hora de pal·liar els efectes de la pandèmia. "Evitar els contagis està a les nostres mans", ha dit.

El conseller s'ha dirigit especialment als joves, en un moment en què un terç de les persones que estan als hospitals tenen menys de 40 anys. En el cas de les UCI, un de cada cinc ingressats és menors de 40 anys.