Barcelona ajorna l'elecció del síndic per falta d'acord entre els partits

La junta de portaveus no arriba a un acord de consens perquè cap dels candidats reuneix els 27 vots necessaris

Bondia, en una imatge d'arxiu
Bondia, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Andreu Merino
20 de juliol del 2021
Actualitzat a les 20:35h
L'Ajuntament de Barcelona ha ajornat fins al setembre l'elecció del nou Síndic de Greuges. La tria entre David Bondia i Ramon Nicolau -primer i segon candidat més votat en el procés participatiu- s'havia de desbloquejar en la junta de portaveus d'aquest dimarts, però cap de les dues candidatures ha obtingut el suport necessari de 27 dels 41 regidors.

Segons estipula la Carta municipal de Barcelona, la persona titular de la Sindicatura de Greuges és elegida pel ple a proposta de l'alcaldessa, mitjançant acord adoptat per una majoria de dues terceres parts dels membres. Com que no s'ha arribat a un acord, abans de portar el debat el ple els partits han preferit deixar l'elecció per la sessió plenària de setembre.

"Seguiré defensant el meu projecte per aconseguir una sindicatura amb experiència, a peu de carrera i compromesa amb els drets humans de proximitat", ha subratllat Bondia, que havia denunciat "maniobres" polítiques per evitar ratificar el seu triomf en el procés participatiu, que no era vinculant.

Els comuns i ERC eren partidaris d'escollir Bondia, mentre que el PSC, Ciutadans, PP, Barcelona pel Canvi i la regidora no adscrita Marilen Barceló preferien Nicolau, exregidor socialista al consistori.

 
Arxivat a